Jag, en spritlangare đŸ„¶

IgÄr var det nÄgon som frÄgade pÄ UmeÄ Tipsgrupp, ifall det var fler Àn hon som saknade vanliga gula bananer. Precis det jag efterfrÄgade, igÄr i mitt inlÀgg.

HÀr kommer svaret pÄ varför jag bara sett berg av gröna, hÄrda, oÀtliga sÄdana.

MÄnga ICA-butiker har frÀmst gröna nu. Detta har med en lagstiftning som trÀdde i kraft förra veckan, och som har med uppvÀrmning att göra. Detta har i sin tur fördröjt mognadsprocessen hos deras bananer. Produktionen berÀknas vara stabiliserad nÄgon gÄng i nÀsta vecka.

Dessutom, har flera Ica butiker skickat tillbaka bananerna, eftersom dom tycks ta evigheter att mogna, om dom ens gör det. Ja, jag handlar ju pĂ„ Ica till 90 procent, sĂ„ dĂ„ var det kanske inte konstigt att jag bara sett grönt. Och Åke fĂ„r dĂ„ vackert vĂ€nta pĂ„ sina bananer till filet, om jag inte rĂ„kar hitta nĂ„gra, bara sĂ„ dĂ€r.

Annelie kom hit igĂ„r, lagom till lunch och sedan skulle vi dĂ„ ivĂ€g. TĂ€nk, jag, som gĂ„tt vilse inne pĂ„ Clas Ohlsson och XXL, fick Ă€ran att börja min guidning service inne pĂ„ NUS. Sedan Ikea och jag hittade igen genvĂ€gen, jösses vilket flyt jag hade. Det var mer jobb att hĂ„lla reda pĂ„ Annelie som gick Ă„t fel hĂ„ll överallt 😅🙃

Sen en svĂ€ng in till Bo-Lage, dĂ€r jag hade en rolig flaska att hĂ€mta ut. JohodĂ„…

Den hĂ€r, den hĂ€r, vet jag inte ens om man ska öppna đŸ€­ Bra va…Annika Gammboss 😁

Innan vi ska in kommer Nicco springandes och hejade. Jag frĂ„gade vad hon gjorde dĂ€r och hon skulle passa pĂ„ att gĂ„ in dĂ€r. Till saken hör, att Annelie aldrig trĂ€ffat Nicco in real life. SĂ„ nĂ€r vi sedan satt i bilen sĂ„ frĂ„gade hon mig hur gammal Nicco Ă€r. Mja, hon fyller 24 om 2 veckor…ish.

Jösses, sa Annelie, 24 Ă„r. Hon hade trott att hon var 18 och nu kom hon och skulle ta tillfĂ€llet i akt och be morsan, moi, att köpa ut Ă„t henne. Hahaa…


Hem och kÀka middag, surr och kaffe och tjopptjopp sÄ var klockan dags för henne att dra hem till Renbergs igen. Intensiv dag, men alltid roligt att trÀffa henne. Och gissa att hon hade med sig godsaker. 1 kilo hjortron, sÄ jag passade pÄ att koka sylt dÄ hon Äkte.

ÄlgfĂ€rs, frĂ„n frispringande Ă€lgar frĂ„n, gissningsvis skogarna runt Renbergsvattnet. Och ett gĂ€ng av dom supergoda hamburgare som sĂ€ljs pĂ„ Lill Einars.


Vilken lycka, och tack sĂ„ mycket, för allt, Annelie 😍

Innan vi ens hann ut genom dörren igĂ„r, sĂ„ tvĂ€rkollade Åke vad han fĂ„tt för besked om Ă„terbĂ€ringen. Det var chockerande news. Han skulle betala igen 22 000 kr
What the…

Sent pĂ„ kvĂ€llen, hade han fĂ„tt ett nytt mejl, det var ett fel i utskicket. Det han var skyldig blev bara till en femhundring…PUH Snacka om glĂ€dje efter det beskedet. SkumkĂ€nsla, pĂ„ nĂ„t sĂ€tt. DĂ„ det plötsligt kĂ€ndes som om han vunnit pengar, fast kan man vinna nĂ„t man redan har, fast man riskerat att förlora??

Vi tjĂ€nade dock liiite pengar i alla fall. Jag och Annelie avrundade med ett besök pĂ„ GranngĂ„rden och jag föll för deras nya eldstad. Jag berĂ€ttade för Åke, att hade jag inte vetat vad han skulle ut med, sĂ„ hade risken eller chansen att den hĂ€r hade fĂ„tt följa med hem,varit överhĂ€ngande.


Inte för att vi hade behövt en hĂ€r hemma, men den hade varit fin att ha i stugan. NĂ€r jag nu googlade för att fĂ„ en bild pĂ„ den, sĂ„ finns den faktiskt pĂ„ Clas Ohlsson, och för 200 kronor mindre sĂ„… hm. Klicka pĂ„ bild för info.

Nu mina vÀnner vankas det frukost och vid halv tolv snÄret Àr det pay back time för mig pÄ Ullas kondis. Elisabeth ska fÄ ut som vinst om snödjupet. Winstone har redan fÄtt sin första prommis för dagen.

Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Du glömde upptrĂ€dandet med min snark-app i vĂ€ntrummet! Det var skönt att se dig skratta sĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ mycket. Risken finns ju att du kommer och sitta uppe nĂ€sta gĂ„ng jag sover över för att höra irl! Tusen tack för underbar dag och Ă€ven hjortronen Ă€r frĂ„n ”Remmers” Puss frĂ„n RotekĂ€rringen!

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Hahaa…ja och ska vi gissa att snubbegubben i vĂ€ntrummet, hörde, han med. Det var ljudeffekter deluxe 😅 Remmers hjortron, förstĂ„s, det hade jag ju kunnat gissa. Och nej, att du skulle vara kĂ€rring vet jag inte, möjligtvis Queen of Remmers…

  2. Tina

    Vilken lyckodag med cloudberries / hjortron (mylta) och Ă€lgkött! Now I miss the old days in JĂ€mtland…

    Lycka Ă€r att ha riktiga vĂ€nner och vi Ă€r ett par styckna som har lyckan att fĂ„ hĂ€nga med dig, Maria! Snart Ă€r det vĂ€l min tur! 💟

    Trevlig helg till dig och la familia❣

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten