Helvete, mĂ€nniska đŸ€ŹđŸ€Ż

Åkte upp en tvĂ€ris till mamma, dĂ„ jag var och shoppade resvĂ€skan. I uppförsbacken pĂ„ Marieberg, hamnar jag bakom en mopedbil. Den gick ju inte snabbt som i snabbt, men framĂ„t och lite hit och dit.


NÀr vi kommit över krönet och vÀgen gör en rÀtt skarp svÀng sÄ Àr mÀnniskan plus mopedbilen, över pÄ andra sidan mittlinjen. Klart man funderar vad som hÀnder. SÄ ser jag nÄt jag hört talas om, pÄ nÄt idiotprogram pÄ teven, om folk, som sitter och sminkar sig, i bil, medan man kör. HÀr ser jag en stor sminkborste som sveps över ansiktet medan hon speglar sig sjÀlv.


Vi svĂ€nger bĂ€gge tvĂ„ av mot Mariehem, och hĂ€r hamnar halva bilen utanför vĂ€gbanan sĂ„ det dammar upp jord och skit dĂ€r hon kör. Nu hĂ„ller hon en sprayflaska i nĂ€ven och fixar hĂ„ret…

Slutligen ska hon svĂ€nga höger in pĂ„ en parkering innan mig, fast jag tror först att hon ska göra en vĂ€nstersvĂ€ng för hon glider Ă„terigen över mittlinjen, sedan gasar hon pĂ„, tvĂ€rnitar och svĂ€nger höger… Helvete mĂ€nniska, jag önskade ju att jag hade fĂ„tt filma fĂ€rden eller att Polis hade legat bakom dig istĂ€llet.


Detta kom upp igÄr, dÄ vi satt ute och intog vÄr lunch, och en el sparkcykel kör över vÀgen och framför den som kör den, stÄr ett litet barn och hÄller i sig i styret. Det ser inte alls ok ut, och det Àr inte heller lagligt. Behövs sÄ lite för att barnet ska trilla av, och det spelar ingen roll hur försiktig man Àn mÄ vara. Det Àr som om det inte finns konsekvenstÀnk.

Fast… jag sa till Åke, att hade han varit 25 Ă„r, och Therese hade varit 4-5, sĂ„ hade han, förmodligen, gjort likadant. Kan onekligen hĂ€nga ihop med Ă„lder och visdom…ehh… eller nĂ„t Ă„t det hĂ„llet.

Vi gled över till Ă€mnet cykel, och nu fĂ„r ni en frĂ„ga, utan att fundera, vet ni om man fĂ„r skjutsa nĂ„gon, pĂ„ en cykel, vavavavvavavavavava…


Jag visste svaret, man mÄste vara över 15 Är för att fÄ skjutsa ett barn, under tio Är. Det Àr hjÀlmtvÄng, upp till 15 Är. Du fÄr skjutsa 2 barn, om det finns plats, fast dÄ mÄste dom vara under 6 Är och du, över 18. Och NEJ, pÄ en el sparkcykel, fÄr man inte skjutsa nÄgon alls.

Fast Àven hÀr, minns vi hur vi sjÀlva cyklade, och skjutsade folk. Fasen ibland satt det ju folk pÄ styret Hur kan det komma sig att det inte hÀnde olyckor, heeela tiden. Men Ä andra sidan, man kan komma lÄngt om man inte upplever rÀdsla över att nÄt ska hÀnda, fast, hade man gjort det sÄ hade man lÄtit bli.

Annelie ringde igĂ„r kvĂ€ll, hon tyckte att jag skulle fĂ„ följa med henne ut till hönshuset. Ja inte in real, men i luren. Vi pratade i 2Âœ timme, haha. SĂ„ jag följde med bĂ„de dit ut och sedan ner i sjön, och hĂ€r menar jag ner i sjön.

Hon skulle vittja nĂ„n mjĂ€rde, sĂ€ger till mig, om du nu hör nĂ„t konstigt ljud, sĂ„ har jag plurrat. SĂ„ hörs ett konstigt ljud, lite skrik, och sedan blĂ„sljud pĂ„ mobilen. JodĂ„, hon trampade igenom, fast hon dokumenterade i alla fall, hahaa…


Oh my guard, mÀnniska, du ska inte ut pÄ den dÀr isen, det har jag sagt förut.

Även om du gillar isvaksbad, sĂ„ kan det olyckas dĂ„ man faller i, om man slĂ„r skallen i nĂ„t. Fast jag vet ocksĂ„ att du inte Ă€r nĂ„n duvunge, utan fixar det mesta, och is i magen har du ocksĂ„.

Idag ska jag jobba, fast, jag börjar min arbetsdag pÄ en kurs i HLR. Det passar vÀl alldeles utmÀrkt, nÀr jag nu bloggat om Àmnet folk, som utsÀtter sig för fara, pÄ ett eller annat sÀtt. RÀtt var det Àr, kan det komma att behövas Äterupplivningsförsök av nÄt slag.

Hoppas ni fÄr en fin mÄndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Tina

  Men huuuh!! skrĂ€ckfyllt att trampa igenom is! đŸ„¶

  Är det sant? Kördes det det omkring och sminklĂ„dan var i fokus? SĂ„dan idioti, I sĂ„ fall. Jag tittar pĂ„ Sveriges vĂ€rsta bilförare. Men bara för att Edvin Törnblom Ă€r speaker. SĂ„Ă„ bra❣

  SÄg pÄ Tv4 Nymo idag, mÄndag om olika matpreferenser i familjer. Lyssnade inte sÄ noga, för har aldrig gjort extra mat. Men tÀnkte pÄ dig, mÀsterkocken.

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Ja man hurves av bara tanken pĂ„ isbad. JodĂ„, det var sant, det arbetades hĂ„rt med sminkborsten och hĂ„rsprayen. NĂ€stan sĂ„ jag hade önskat att hon kört av och fastnat i diket. Bara som lĂ€rdom. Haha…mĂ€sterkock, mja, men lite har man nog utvecklats pĂ„ 37 Ă„r, och att följa ett kokboks recept, slaviskt, det funkar inte 😅 TĂ€nkte pĂ„ dig igĂ„r, faktiskt, dĂ„ jag slĂ€ngde ihop en flĂ€skfilĂ©gryta med enbart lök och sĂ„s, samt goda kryddor frĂ„n dig. Det tog 15 minuter och blev kanoners.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.