Medelsvårt till svårt…disträ

Tänk att jag skrev en inköpslista i förrgår. Tog med den på jobbet och åkte vidare till Strömpilen, efter mitt jobbarpass. Kommer fram, letar efter lappen och den finns ju självklart INTE. Somliga lär sig aldrig…

Nå, mitt minne har ett lustigt sätt ändå. Jag förstår ju att jag upplevs att vara, medelsvårt till aningens mer svårt, disträ. Jag glömmer det ena efter det andra, gör fel och tvärsemot. Fast då jag kommer hem, och hittar lappen på arbetsbänken, går jag igenom den och har inte missat en endaste pinal.


Ett tips till alla som gör som jag, är ju definitivt att skriva upp sakerna du ska handla, i den ordning dom ligger då du kommer in på affären. Funkar ju absolut klockrent, förutsatt att du handlar i en butik där du vet vart varorna ligger. Funkar mindre bra på ett ställe du aldrig varit in på 🤓

Då jag var därinne på Maxi, ringde jag upp Theresé. Hade lite frågor om en bok…Mjaha, säger hon, vet du vad det är för dag idag? Vad det är för dag, hm…mjaaa, säger jag. JAHA, du kommer alltså inte ihåg… ditt förstfödda barn och allt? Hm, jo det kan vara så att du har namnsdag idag, sa jag. Det står Theresé i almanackan. Exakt, sa hon, du kom inte ihåg, INGEN kom ihåg, inte ens mormor har ringt.

Joho sa jag, det var ju precis därför jag ringde nu, men du förekom mig. Fast hon trodde mig inte.

Sanningen var att jag egentligen, trodde att hon redan haft namnsdag, i mars, och att vi redan grattat henne 😅

Jaja, har inte så mycket ro att sitta här och dividera, har lite packning kvar, ska äta frukost och göra oss färdiga för avfärd. Hyresgäst är informerad om blommor och soptunna. Fast nu kan hon glömma soptunnorna, dom är redan tömda.

Apropå packning och minne, jag glömde skriva upp en lista över saker vi skulle ta med, så… risk finns att jag glömmer nåt. Fast, huvudsaken är väl att Åke, Winstone och bankkorten är med, det tar man sig långt på.

Ha en fin dag, allihop!

Fotograf, Mats Alfredsson

Maria Lundmark Hällsten