Hattkastning đŸŽ© eller mösspĂ„tagning 🧱

Vi lĂ€mnade UmeĂ„ 10.28 och var framme i JĂ€rlĂ„sa nĂ„n minut innan 18. DĂ„ hade vi stannat i Övik, dĂ€r jag sprang in pĂ„ Willys och köpte bröd, baconost, keso och en risifrutti…lunchgrejs, med andra ord. Det Ă€r inte optimalt att lĂ€mna W i bilen för att gĂ„ in pĂ„ nĂ„t hak och Ă€ta. Han skĂ€ller vĂ€l skallen av alla, sen gillar jag inte att lĂ€mna honom i bilen, överhuvudtaget.

Vi stannade nedanför Skuleberget. Det var sÄ förbenat kallt och blÄsigt att det var bara att hÄlla fast mackan i handen, annars ville den flaxa ivÀg. Det blev snabblunch, med andra ord. Men tog tvÄ bilder för att dokumentera vÄrens framfart.


NÀsta stopp efter Sundsvall, snabbfika, bulle, prata i mobil och ivÀg, igen. HÀr var det inte sÄ lÄngt kvar, minsann, typ lite drygt 7 mil. Fast hela vÀgen hit Àr verkligen lönndryg, pÄ riktigt.

JÀttebra med mittrÀcke och dubbelfiler, man hinner kÀnna sig glad dÄ man passerat 1,2 och 3 bromsklossar, lÀs lastbilar. Men bara för att sedan stöta pÄ fler farthinder vid nÀsta enkelfiliga del av vÀgen. Never ending story.

Theresé tyckte att jag skulle ta den hÀr lilla kaffedrinken innan middagen, bara för att.


Sen tog vi en kvÀllspromenad med W. Det Àr verkligen djurliv inpÄ knuten. Fick se 3 rÄdjur, en massa harar, vildsvins Äteln, sitter bara 3-400 meter nedanför deras hus, men ett vildsvin har vi inte sett. Och det Àr inget jag stÄr efter att fÄ se heller.

Dom har en liten sjö pĂ„ sin tomt, och den ligger bara pĂ„ andra sidan vĂ€gen…dĂ€rnere.


HÀr syns den bÀttre.


Och hĂ€r Ă€r det inte djurfritt, det bor bĂ„de ett svanpar dĂ€r, samt tranor. Vi har kvartat i deras uterum och jag blev vĂ€ckt med solen pĂ„ vĂ€g upp som sken rĂ€tt i ögonen. Det kvittrade och skrĂ€nade frĂ„n fĂ„glarna, sĂ„ det kĂ€ndes som att bo inne pĂ„ ett Zoo. Men… jag har viss vana av ljud Ă€ndĂ„. Åke brukar inte vara hel tyst, dĂ„ vi sover 😮

Och sen finns ju katten Bobby ocksĂ„, förstĂ„s…


FĂ„r se vad det blir idag, TheresĂ© har Ă„kt med Sally in till Uppsala, dĂ€r hon hade en tandlĂ€kartid, sedan ska hon jobba hemifrĂ„n. Jag ska peppa mig sjĂ€lv inför Nyköpingsresan imorgon. Gissa om jag Ă€r glad att Tina Ă„ker Ă€nda upp till Uppsala för att hĂ€mta mig. Det enda orosmomentet, Ă€r att det kommer att vara tonvis med folk inne i stan, imorgon. ValborgsmĂ€ssoafton i Uppsala, Ă€r tydligen spektakulĂ€rt. Med Champagne race och hattkastning, eller vad det nu hette. Hahaa…Nu har TheresĂ© kommit tillbaka och nopp, det heter mösspĂ„tagning.

FÄr vÀl se om ni fÄr en liten uppdatering imorgon eller pÄ söndag, hur det gick. Ha en fin fredag, allihop!