La grande finale…

I Sverige har traditionen att tända eldar varit för att skydda boskap från rovdjur och magiska krafter. Den traditionen ser man inte mycket av i varken Uppsala eller Lund. Här har valborg blivit ett fyra dagar långt kalas där varje dag har ett eget namn. Det börjar med skvalborg, sedan kvalborg och avslutas med finalborg.

Vi har valborgsmässoafton, men det är vi, det.

Att det är finalborg idag kan ju passa, eftersom vår resa började i förrgår med bilfärd hit ner. Idag blir det bil in till studenternas stad, möta upp Tina på perrong, ta plats på annat tåg till Stockholm C, byte där och sedan ner till Nyköping…slutmålet, la grande finale.

Sally bakade supergod kladdkaka igår, och testade ett litet mönster på toppen.

Detta tarvade sedan en promenad i raskare takt, jag mötte upp Theresé, som gått iväg en stud innan jag. Och vi kom i mål, samtidigt. Vem sitter därinne och spanar månntro, ska vi gissa på en hund..

Jo, vi gick över vägen för att få en närbild på sjön också. Dom har haft dit en vassupptagare, och har väl nån gång klurat på ifall dom ska plantera in Karp, för dom äter vass. Men, det är väl funderationer, än så länge.

Anders körde bort traktorn, den där som låter nalta. Haha…det är drag i bonden. Låter definitivt inte, som en vanlig traktor.

Nu håller huset på att vakna. Åke och Anders ska plocka upp Dick, Anders pappa, sen drar dom till nån typ av bilmarknad, utanför Björklinge. Tydligen jätte poppis så det gäller att vara där i tid. Och dom öppnar 8 så, därför är förberedelserna i full gång.

Önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton!

Maria Lundmark Hällsten