Rena hälsan i ett äggskal 🥚

Efter ett längre samtal med Annelie i Renbergsvattnet igår, så ringde hon upp igen. Hon gav mig något att ta upp i min blogg, hehe.

Som bekant, för er som läser det jag skrivit förut, så har hon mer än hundar, en katt, växthus, blommor, underbart fint hus och sjöutsikt.


Där finns ju också kycklingar och tupp. Det i sin tur innebär att hon har tillgång till ägg.


Igår, efter samtalet, skulle hon ta sig ett kokt sådant och får hurven då hon skalar det. Äggvitan är grönaktig, runt om. Hon skickade denna bild.


Är det nån av er, som nån gång, sett nå liknande? Har aldrig hänt mig, i alla fall och är absolut inget jag hört talas om. Dom gångerna jag sett grönt i ett ägg, är då man överkokat dom nalta, och det gröna sitter då mellan gula och vita, inuti ägget. Det beror på att järnet och svavlet i ägget börjat reagera med varandra, är dock inte farligt att äta fast ägget i sig, blir mindre nyttigt.

Nå, tillbaka till Annelies gröna ägg. Tydligen la hon ut frågan i nåt forum, eller om hon hittade det på nån sida, så här stod det i alla fall.


WOW, hennes ägg måste vara rena medikamentet/hälsokur i ett äggskal. Tyvärr äter många med ögonen, även hon. Och hon kunde inte äta upp det, utan att få lite äckelkänsla. Jag förstår det, skulle förmodligen ha gjort samma sak.

Hundbadet för Winstone, blev ännu ett WOW. Trodde att jag fått tillbaka en annan hund. Vilken fantastisk mjuk päls, man kan se hans skinn om man särar på pälsen, precis som det ska vara, och han blev av med nästan all lös päls.


Ja sa tjejen som utförde badet…det är päls ÖVERALLT därinne i rummet, och på mig, haha. Jodå, det förstår jag Ska absolut göra om detta, kanske 2-3 gånger på ett år, kan vara lämpligt. Värsta årstiden är ju höst och vår.

Varit ut med lille killen, på morgonen. Druckit kaffe och käkat frukost. So let the day, begin!


Önskar er alla en fin fredag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Ha ha ha… ja.. Funderar på hur det ser ut om man steker ett sådant? Winstone ser ut som en liten pälsängel! Kan tänka mig att det killade i näsan på de som gjorde honom fin. Jag gör det utomhus. Första gången höll jag till i hundgården och det blåste och var lite fuktigt i luften. Finska lapphundar kan man ju ”blastra” dvs att man har en hund-hårfön som blåser lite hårdare bara så att den lösa pälsen lossnar. När jag var klar, hade blåst mig själv i ögon näsa och kropp gick jag in. Passerade bilarna som stod ute. OH MY GOD! Där var all päls! Synd man glömde fota

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja jösses… fast barn, kanske inte skulle tycka att det ser osmakligt ut med andra färger på maten, dom har ju inte vant sig i hur det borde se ut 🤔 Haha, ja och du har ju inte bara 1 hund, vi skulle bli vräkta från vårt egna hus om vi blåste Winstone härute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.