Per-Eriks Behå & sadelgjordsbutik

Spillde upp kaffe i våra koppar igår morse och se… ser det ut så här i kaffekoppen så spår det om pengar som är på väg. Det var Åkes kopp det bubblade i, hm.


Och jag påmindes om dom 2 trisslotter jag köpt för några veckor sedan, och som jag sedan glömt bort. Kunde detta vara ett tecken på att det var dags att skrapa dom 🤔

Det här må ju vara världens lögn, eller. Inte ens 30 kronor till en ny lott. Eller kan det vara så illa att det hade funkat ifall Åke köpt lotten. Mja, inte otroligt..

Jag, Nicco och Sally gjorde oss en sväng in till Malå igår. Gick in på Galejan, som nu öppnat i nya lokaler, nämligen uppe på Malåborg. Där har man minsann varit i ungdomens dagar. På dans och på små cruising rundor som gick genom parkeringen.

Jag hittade inget som lockade därinne, Nicco hittade däremot ett litet bord som hon köpte till hennes nya lägenhet.

Vidare ner till järnaffären, sen in till Bo-Lage. Jag hänvisade Sally in till bilen att vänta där med Nicco medan jag utförde mitt uppdrag. Nämligen att köpa denna flarra, som enbart finns att införskaffa på små, lokala bolag häruppe. Går att beställa men var uppmärksam, det finns, i dagsläget, enbart 375 flaskor i vårt land.


Fick smaka av Nicco för några kvällar sedan och ja, jag gillade den och ska bjuda Jitte och Ina på den, vid tillfälle, hehe.

När jag kommer ut i bilen och börjar prata med Nicco så sprätter Sally till där i baksätet. Alltså, hon hade inte uppfatta att Nicco satt där, och Nicco fattade inte att Sally inte visste det. Vi brast ut i skratt. Vaa, satt du där hela tiden, säger Sally till Nicco. Jaaa, och jag satt här framme och fattade inte varför du spelade samma låt, typ tio gånger.

Sally satt och gjorde ett inlägg på hennes youtube kanal, det var därför…


Efter handling och vi var på väg hem, så passerade vi den lilla fiske och prylbutiken, Kattis bod och Uffes Flugor & Fiske. Och jag vill prompt in där. Svetlana blev som såld på Åkes T-shirt han fått av Theresé ifjol, den här…


Så jag ville in där och se om dom hade kvar nån. Det visade sig att den inte var köpt där, utan på Skor & sportbutiken.

Nicco sa då vi åkte dit, att det måste vara en lokal sak, det här att man hänvisar till en konkurrent, utan att blinka. Precis likadant om man är inne på Ica och frågar efter nåt och dom inte har det, så tipsas det om att man kan åka och kolla på Coop istället.

Ja, det är konkurrenter, men å andra sidan, så bjuder man på trevligt kundbemötande och service, då man tipsar.

Sen störde sig Nicco på namnet… Skor & Sportbutiken…. varför döper man en affär till det?

Ja nog kan man fundera, om jag skulle säga nåt om namnet så väcker den en fråga. Använder man inte skor då man sportar eller?

Nicco jämförde den med att det är lika knäppt som om man döper en butik till typ, Cyklar & kjol butiken. Ja, eller varför inte, grönsaks & garnbutiken, eller Per-Eriks Behå & sadelgjordsbutik, Ulla-Brittas kalsong & flagg affär. Nä, nu spårar det totalt.

Nå, därinne fanns mycket riktigt T-shirts med text, fast du fick beställa dom och bestämma själv vad det skulle stå på dom. Och kvinnan som gör dom, var på semester. Där hängde en tröja med texten, Väsakus. Jag frågade vad det betydde, men tjejen i kassan hade ingen aning.

Jag tolkade själv ordet till någon som gör buller och väsen av sig. Frågade mamma, på kvällen, och även hon gör den tolkningen. Kommentera gärna ifall någon vet den mer, korrekta betydelsen.

Kvällen till ära gjorde jag köttsoppa till 8 personer och Nicco gjorde en linssoppa till henne och Emma. Det knackade på dörren och någon frågade efter jag. Jag tyckte det lät som brorsan Lars och svägerskan Svetlana, så jag kopplade helt fel, och undrade i skallen, varför dom knackade på och trodde dom att middagen var klar.

Det visade sig vara en man som heter Stefan och är tremänning med min pappa, och hans fru som sa att hon var hängiven bloggläsare så hon visste att vi haft kusinträff härute. Jag är nästan hundra, på att dom har stuga på Udden, och att jag träffat dom efter vägen, i fjol, men jag och mitt ansiktsminne…


Nåja, Stefan tyckte det var så kul med all info om släkten och även han, tillhör ju den, om än, på lite avstånd.

Nu har Lars, Svetlana och Niklas lämnat Udden, och åker hem till Stockholm. Theresé, Anders och Sally gör en dagsutflykt till Lycksele där det ska kollas på Epor och annat. Jag och Åke roade oss med att lyssna på en sommarpratare för Ö-vik, efter dom åkt.

Nämligen kusin Annas man, Ingvar. Det var intressant att lyssna på, och Ingvar… du kan ju absolut det där. Du var som ett radio proffs, vilka spännande resor du ändå gjort och fått uppleva. Här mina bloggläsare, kan ni lyssna på honom, om ni känner er hugade. Klicka på bilden för att komma dit.


Och med det önskar jag er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.