Snacka om att kĂ€nna sig diskriminerad đŸ˜€

Jag bakade hallongrottor igĂ„r. La fram varsin till jag och Åke, Åt upp min, sĂ„ kom Åke in och ville ha hjĂ€lp sĂ„ jag gick ivĂ€g. Kommer in och stĂ€ller mig vid köksbĂ€nken, dĂ„ vandrar Winstone in i teverummet och jag sĂ€ger med en gĂ„ng…DU LÅTER BLI, det som ligger dĂ€rinne. Jag litar inte en sekund pĂ„ dig.

Han vĂ€nder i dörren och kommer in i köket igen. SĂ„ Ă€r jag klar, gĂ„r in i teverummet och noterar att Åkes kaka, Ă€r puts vĂ€ck.

Ja vadĂ„…va…kakor, saknas det nĂ„n?? NÀÀ, jag vet ingenting.


Du gick ut för att hjĂ€lpa Åke, sĂ€ger du, och sen, var den bara borta?


Jag tÀnker att det kanske var nÄn som bara kom in och stal den.


Tur att det bara var en kaka som försvann. Du fick ju behĂ„lla papperet frĂ„n din kaka i alla fall. Åkes kaka, försvann med alltihop…konstigt đŸ€”đŸ™ƒ


Det var inte vĂ€rldens bĂ€sta vĂ€der efter vĂ€gen hit, inte igĂ„r i alla fall. I Övik sĂ„g jag ett lustigt moln.


Och efter det sÄg man en skarp kant mellan bra och mindre bra, vÀder.


Svart och mörkt blev det och regnet svallade ner frÄn en blöt himmel. Vi tog oss i alla fall till TimrÄ dÀr vi stannade pÄ en större rastplats. Ganska behÀndigt dÄ man inte behöver justera bussen för att det Àr lÄgt eller för högt eller att det lutar Ät nÄt hÄll.

Det lutade antagligen liiite för mycket utĂ„t dĂ„ vi kommit oss pĂ„ rull igen. Hinner sĂ€ga till Åke, -KÖR DU VERKLIGEN 60 nu, han bromsar men inte tillrĂ€ckligt utan vi blir fotade. Jag la ut det hĂ€r pĂ„ fejjan.


Och nu har jag hört att det bara Ă€r förare som fĂ„r vara med pĂ„ bild, sĂ„ jag tĂ€nker överklaga denna bot, dĂ„ den kommer. Snacka om att kĂ€nna sig diskriminerad. Betala dyra pengar för ett foto, och sen fĂ„r man inte ens vara med. Halva priset pĂ„ boten, tycker jag…rakt av.


BÀttre vÀder idag dÄ, sÄpass att vi kunde inta lunch, utomhus vid NorrbrÀnningen.

Jag noterade inte spindelvÀven dÄ jag fotade, haha...


Det Ă€r ju för fint dĂ€r. Åke undrade..och ja, nu Ă€ven jag, hur tusan det kan vĂ€xa ett Ă€ppeltrĂ€d, dĂ€r. Vart kom det ifrĂ„n? Det kan vĂ€l inte komma frĂ„n en Ă€ppelskrutt, eller kan det det, typ 1 pĂ„ miljonen, eller en pĂ„ miljarden?


Sen, nĂ€r vi klĂ€ttrade uppĂ„t igen, till bussen, sa jag, lĂ€tt ironiskt att det minsann verkar vara handikappanpassat dĂ€r. NĂ€, sa Åke, det Ă€r för rullskridskor. Fast vid nĂ€rmare eftertanke sĂ„ tror jag att det Ă€r en startramp för vattenskidĂ„kare.


Nu Àr vi framme i JÀrlÄsa, detta var det som, mötte en pÄ bron.


Han ser tÀmligen less ut pÄ bÄde vÀder, vind och livet. Anders tvÀrdök in, men blÄste ivÀg pÄ Àrenden, dÄ jag sa att jag fixar middag. Theresé och Sally kommer strax efter 18. Dom har hockeytrÀning pÄ eftermiddagen.

Nu dĂ„nar det lite i Ă„ska. Vi har 24 grader och blĂ„st. Och Winstone, den lilla kaktjuven, och Åke, ligger och drar timmerstockar. Jag bloggar och dricker, tadaa…kaffe.

Ha en fortsatt fin dag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Tina

    Eftersom ni helt klart (och tvĂ€rt) oturligt drabbades av en kaktjuv, som lyckades ta sig in… (ni hade vĂ€l inte ens lĂ„st dörren)… DÅ Ă€r Winston faktiskt ett brottsoffer, som tvingades uppleva detta trauma! Han kan ha rĂ€tt till ersĂ€ttning via brottsofferjouren och han borde fĂ„ önska sig vĂ€rldens godaste hallongrotta. Finns ju ingen som bakar sĂ„ gott och snyggt som du, Maria. Man Ă€ter ju Ă€ven med ögonen. Du Ă€r som en konstskapare med allt vad du gör.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.