Trist, kan många tycka men…

Fick ner blombuskarna i förrgår. Ser väl ok ut, men förhoppningsvis ännu bättre, då dom vuxit till sig och täcker mer.

Hittade några lökar i jorden, där jag grävde och blandade med ny jord. Det är garanterat tulpanlökar som min svärmor Elsie satt, för längesedan. Jag tog rätt på dom jag hittade och satte ner dom i kanten, så klarade dom sig, lär jag se det, till nästa sommar.


När man tittar ut genom fönstret idag, inser man att det är dags att tvätta dom…igen. Eftersom man tyckte att man gjorde det för nån månad sedan så får man en riktig käftsmäll, då man inser att sommaren gick lite fortare än man trott. Det måste vara 3 månader sedan man gjorde fint, inför sommaren.

Trist, kan många tycka men hallå, vi är snart där, igen. Men dessförinnan ska vi njuta av höststormar och glädjas åt att vi kan sitta inne och dricka kaffe, göra det man inte vill göra då solen lyser, som att röja, planera, fixa och dona.

Första snön som knastrar under skorna, förarga oss över snöskottningen, men ändå gilla läget, för vi bor ju där vi bor, eller hur.

Sen börjar det igen, det där takdroppet, solen som börjar tina upp våra småkyliga själar och verkligen sätta fart på allt som ska komma fram och ge färg åt vardagen.

Nä, säga vad man vill om våra årstider. Även om dom verkat minska från 4 till 3 konstiga sådana, så har alla sina guldkorn. Det hjälps inte.

Men än kan vi få fina, dagar att vara ute på, idag ser det ut att kunna bli en sån. Och sen hoppas jag att vädret är med oss, om 2 veckor, då vi åker till Åmsele och tävlar i Umeå Open med Camaron, förstås.


Igår var min sista dag på min semester och idag ska jag jobba. Känns riktigt bra att få komma in i rutinerna igen. Här har det inte funnits så mycket planering, tycker jag. Gissar att jobbet sitter i ryggraden och efter en första eftermiddag, så känns det precis som vanligt, igen.

Apropå, som vanligt. I denna rättssal, verkar det vara nalta annorlunda. Hahaa, vilka människor domarna får möta. Kul att få skratta trots ett rätt så allvarsamt yrkesval.

På måndag ska vi gå och förtidsrösta. Det kan man göra på Nolia. Tur att jag får gå dit med Nicco, jag är glad att jag hittar stora ingången, haha. Valet ja, inte tvärsäker sak, men… jag har bestämt mig, och ja, jag kommer att taktikrösta, Vilket innebär att jag lägger min röst på ett parti som har en chans att knäppa SD på näsan. Jag tänker INTE kasta bort rösten på nåt som inte kommer att hända.

Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    Det är tråkigt att vi inte lärt av historien då så många väljer att rösta på Sverigedemokraterna. Ett parti som förutom att de är främlingsfientliga även vill försämra vår demokrati och integritet.

    SD har en ganska nedtonad retorik för närvarande, men med tanke på hur snabbt envåldshärskare som t.ex. Nicolás Maduro, Vladimir Putin, Donald Trump, Erdoğan med flera lyckats försämra för invånarna i respektive land så ska vi vara väldigt försiktiga med att släppa fram krafter som i förlängningen kan riskera vår demokrati och medborgerliga frihet.

    Så jag förstår dem som hellre taktikröstar än väljer ett parti som eventuellt kan hjälpa SD att få mer makt.

    Med det sagt så hoppas jag på många soliga och trevliga dagar framöver 🌞

  2. Tina

    Ja, som Anders skrev samt att SD är en riktig kvinnofälla. Sorgligt att inte det uppmärksammas mer.

    Jag har gjort min plikt, gick till Konsulatet och gav min röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten