Kanske köper en egen ko 🐄

Fick en akuttid hos tandlĂ€karen igĂ„r. En tand, bestĂ€mde sig för att ge upp och bara gĂ„ sönder, sĂ„ det var inte mycket mer Ă€n att försöka fĂ„ sig en tid. Det fick jag, tio minuter innan jag skulle gĂ„ pĂ„ mitt pass đŸ„ž

NĂ„, jag sĂ€ger att jag vill ha den dĂ€r tiden, boka in mig pĂ„ den. Jag ska försöka fĂ„ tag i nĂ„n vikarie, och jag ringer ifall det gĂ„r Ă„t pipsvĂ€ngen. Jag underströk verkligen, boka in mig…
Sen, var det det dÀr med att fÄ vikarie. Oftast vill man ha mer Àn 1 timme, och det köper jag. Man ska inte behöva gÄ plus minus noll. Det kan kosta att ta sig dit och hem. SÄ jag erbjöd mig att ge bort hela passet, om det nu skulle vara pÄ det viset.

Nopp, det var ingen som kunde, men det löste sig pÄ annat sÀtt. Skönt Kommer till tandlÀkaren, dÀr dom skaffat en sjÀlv incheckning. Jag gör den, och blink blink, det finns ingen tid bokad för dig.

Dom hade missat att boka mig dÀr, vilket kÀndes jÀtte drÄpligt. Fanns en lucka idag, klockan 13, men dÄ kan inte jag. Fast dom löste det med att ringa en kille som kunde flytta sin tid till 13 och jag fick ta hans tid. Tjorvigt!

Men vilken tur, sÀger jag, att ingen nappade pÄ mitt pass.

ApropÄ nappa, sÄ kan man göra det pÄ olika sÀtt. Nappa pÄ ett erbjudande, eller nappa tag i nÄgot. Har ni sett den hÀr lilla pippin förut. Vilken guldklimp! Klicka pÄ bilden.


TÀnkte pÄ pojken med guldbyxorna dÄ jag sÄg klippet. Fast hÀr Àr det fÄgeln med guldnÀbben.

Med tanke pĂ„ hur priser pĂ„ vissa saker, bara skenar ivĂ€g, sĂ„ skulle man haft en sĂ„n dĂ€r pippi. Fast kanske inte sĂ„ schysst för dom som blir av med slantarna 😄

Gick över till Ica NĂ€ra för att köpa smör. Jag skulle nĂ€mligen baka en DUO kaka, till dagens arbetsplats trĂ€ff. Smöret kostar 65 kronor, för 500 gram… SĂ„ jag tog Mildas Mat och Bak, som jag betalade 25 kronor för. Sorry, men jag har grĂ€nser, jag med.

Kommer att köpa det smör jag tycker Ă€r gott, om jag vet att jag inte behöver anvĂ€nda sĂ„ mycket av det. Ska Ă€ven googla lite pĂ„ hur man gör eget smör. Nu vill jag inte ha det man vispar grĂ€dde av, det hĂ„ller sĂ„ lite lĂ€nge, nĂ€, det ska finnas nĂ„t annat, det vet jag. Eller sĂ„ Ă€r det bara att man drygar ut det dyrköpta smöret med olja…hm, ska kolla pĂ„ det.

Undrar ni lite som jag. Vad Àr det som sÀger att butiker inte lÀgger pÄ en extra slant pÄ priserna för vi konsumenter vet vÀl inte hur en korrekt höjning ska gÄ till. Eller vad typ, riktpriset ligger pÄ. NÀ, det Àr synd att det blivit som det blivit. Tyckte det var skamligt att man kunde gÄ pÄ affÀren, fylla en pÄse och den gick lös pÄ 500 kronor, utan problem. Idag fÄr du vara glad om pÄsen bara kostar 800.

Och dĂ„ har man Ă€ndĂ„ inte, lagt ner en oxfilĂ© i pĂ„sen. Man kanske fĂ„r skaffa en egen ko đŸ€”

NÄ, nu Àr det fÀrdig gnÀllt för idag. Upp och hoppa och gör morgongymnastiken, Maria!

Och er andra önskar jag en fin dag!