Äntligen đŸ€˜ AW med öl đŸșoch rĂ€kmacka đŸ€, sen sĂ„g jag…

Ullas Kondis och vĂ„rt Ica NĂ€ra pĂ„ VĂ€sterslĂ€tt, bygger ut, stĂ„r att lĂ€sa pĂ„ vk.se. Seriöst, sa jag dĂ„ Åke lĂ€ste överskriften. Bygger Ullas ut, det har dom ju nyss gjort, samt stĂ€nger numer, 1 timme tidigare đŸ«ą

LĂ€ste igenom artikeln och dom har skaffat ett utlĂ€mningsskĂ„p, till alla som slutar samtidigt som Ullas stĂ€nger, det vill sĂ€ga 16.00. SĂ„ nu förlorar dom inga tĂ„rtkunder i alla fall. Jag som tĂ€nkte att Ă€ntligen hĂ€nder det. Nu kommer after work med en öl och rĂ€kmacka…NOT Maria, du dricker ju inte ens öl pĂ„ riktigt. *SmĂ€ller mig sjĂ€lv pĂ„ fingrarna*


Ica NÀra fÄr lite större sortiment, och jag tror att det kommer att bli bra dÀrinne. Jag handlar ÀndÄ dÀr med jÀmna mellanrum och Àr glad att dom finns rÀtt över vÀgen, frÄn oss.

ApropÄ handla sÄ shoppade jag loss igÄr pÄ en soffa till lÀgenheten hÀruppe. Nicco harju tagit hennes soffa som stod dÀruppe och det Àr vÀl najs att det stÄr en soffa dÀr. Hade inte tÀnkt kika efter en nu, som i nu, men dÄ den dök upp i FB flödet och jag föll för fÀrgen, sÄ lade jag ett bud och fick ta den.
Största oron i detta nu, Àr ifall vi fÄr upp den för trappen Ska hÀmtas idag, sÄ vi fÄr vÀl se.

HÀr kommer lite tÀnkvÀrt. Vad dom flesta, Ängrar att dom inte gjorde, medan dom kunde. Sköterskor och vÄrdare, har frÄgat mÀnniskor i livets slutskede, vad dom önskat att dom hade gjort. Och sedan sammanstÀllde dom svaren. Jag ger mig pÄ en fri tolkning, och min spontana tanke efter deras ord.

Nummer 5

”Jag önskar att jag hade tillĂ„tit mig sjĂ€lv att vara lyckligare”

Det kan vara sÄ att vÀldigt mÄnga lever via andra, och ger sig sjÀlv inte chansen att visa vem dom sjÀlva Àr. Lyckligast Àr man vÀl om man bara fÄr vara den man Àr, utan pÄverkan frÄn omgivningen.

Nummer 4

”HĂ„llit kontakt med mina vĂ€nner. MĂ„nga har blivit sĂ„ upptagna med sina liv, jag mĂ„ste göra detta jag ska bara, jag hinner inte… Och dĂ„ har dom dĂ€r guldvĂ€nner hamnat ute i periferin.”

Detta Àr sÀkert nÄgot som vi alla kÀnner igen. Men det behöver inte bara vara negativt. Utan man sÄllar bort, dom man kanske inte behöver lÀgga sÄ mycket energi pÄ. Och behÄller dom verkliga guldkornen. Fast Àven dom, ska givetvis underhÄllas.

Nummer 3

”Önskar att jag haft modet att visa kĂ€nslor.”

TÀnker spontant, att det kommer med Äldern. Fast med det sagt betyder det inte att det gÀller alla. Det kan vara nÄgot man fÄr lÀra sig, och varför inte börja med att sÀga ett Àrligt, gott ord, om nÄgon. Törs du det sÄ kommer det sedan att bli lÀttare att uttrycka sig sjÀlv. KÀnslorna kommer med det.

Nummer 2

”Önskat att jag inte arbetat sĂ„ hĂ„rt, dĂ„ man förlorat tid med familj och vĂ€nner.”

Sant för vĂ€ldigt mĂ„nga kan jag tĂ€nka mig. Min första tanke Ă€r dock, och nu utgĂ„r jag frĂ„n mig sjĂ€lv. Man klarar sig pĂ„ mindre jobb, frĂ„gan Ă€r vad man sjĂ€lv Ă€r villig att offra. Saker Ă€r fortfarande bara materiella ting. Är dom vĂ€rda mer, Ă€n tiden du kan spendera med familj och vĂ€nner. Fast jag vet naturligtvis ocksĂ„, att pengar kan verkligen behövas. Och lever du i ett förhĂ„llande dĂ€r en kanske inte kan arbeta, sĂ„ lĂ€ggs det mer pĂ„ den som faktiskt kan. SvĂ„r balansgĂ„ng kan jag tĂ€nka mig.

Nummer 1

”Önskar att jag hade haft modet att leva ett sant liv gentemot mig sjĂ€lv. Inte leva mitt liv som andra förvĂ€ntat sig, av mig.”

HÀr kommer vi tillbaka till att vara lycklig. Lycka mÄ ju inte vara svaret pÄ allt. Det Àr inte alla förunnat att kÀnna lycka. Men lever du ditt liv som du verkligen vill ha det, sÄ Àr du, dÀr du vill vara.

Och med det, mina vĂ€nner, avrundar jag dagens inlĂ€gg och hoppas pĂ„ en fin mĂ„ndag, och en trevlig Halloween. Kan ni gissa vem detta Ă€r…

 

Maria Lundmark HĂ€llsten