Åke vann🏅, medan jag förlorade 10 Ă„r av mitt liv đŸ€Ș

I tisdags, dĂ„ Åke var pĂ„ sedvanlig kaffedejt med gamla VĂ€sterslĂ€ttsbor, sĂ„ hade en av killarna i gĂ€nget, Jerry Sehlberg, utdelning av priser. Han har under alla trĂ€ffar skrivit upp vilka som varit dĂ€r. Åke hamnade pĂ„ en femte plats och fick ett presentkort pĂ„ en lunch.

Fasen, det var inte dumt. Att bli belönad för man fikat gott pĂ„ veckorna 😃

Kommer ni ihÄg vad jag skrev om, den dagen, tisdagen, alltsÄ. Jo, om det dÀr dom skrev om utbildning, mitt i livet, upp till 62 Är. Och jag undrade om det verkligen kunde rÀknas som mitt i arbetslivet, vid en sÄn Älder.

NÄ, pÄ onsdagen, efter allt tumult som blev under dagen. Med veterinÀrbesök och sÄnt. Tog jag bilen och Äkte upp pÄ Kvantum, Kronoparken. Skulle hÀmta ut smÀrtstillande till vovven, och passade pÄ att gÄ in och köpa lite grönt till dagens, vÄrrullepyssel.

Kommer till kassan och dÄ funkar inte Ica kortet. Jag har inga pengar pÄ det utan det Àr bara för poÀngen. Efter 2 försök sÄ föreslÄr kassörskan att vi drar mitt körkort istÀllet. NÀr hon gjort det, frÄgar hon om jag vill anvÀnda seniorrabatten. Jag ser förmodligen ut som ett spÄn. VadÄ seniorrabatt, sa jag, det har jag dÄ aldrig haft förut.

Jomen det stĂ„r hĂ€r, att du har det. -Mhum, faaaast, jag har dĂ„ i alla fall minst 10 Ă„r kvar innan jag gĂ„r i pension men… -Jaha, ja fast hĂ€r stĂ„r det att du har det.
Bra sa jag, kör pĂ„ den du, mig spelar det ju ingen roll, hahaa…

Synd att dom inte sa det i mÄndags dÄ jag shoppade loss för 2000 kronor, dÄ hade det i alla fall blivit lite mer.

Har en egen teori om att det blev nĂ„t fel dĂ„ personen före mig handlade. Den kanske hade rabatten men det lĂ„g kvar och dĂ€rför funkade inte mitt kort. Eller…har jag borta 10 Ă„r av mitt liv och jag Ă€r nu plötsligt 65 Ă„r, doodo, dooodoo do…dododod… twilight zon varning.

DÄ jag körde hem frÄn jobbet igÄr kvÀll, med stor koncentration pÄ vÀgen, dÄ det hade en tendens till att vara spÄrigt. Klickar det plötsligt till, det blir ett annat ljud i kupén och det börjar lysa pÄ passargerarsidan.


NÄn försökte tydligen ta sig in i bilen, ojdÄ. Fick köra av storvÀgen, in pÄ parkeringen vid Gammlia. Ut i snöyran och smÀlla igen dörren.

NĂ€, det var ingen fripassagerare som ville in. Handtaget pĂ„ den sidan, dĂ€remot, har eget liv. Om man öppnar dörren, mĂ„ste man se till att handtaget pĂ„ utsidan, trycks in. Nu hade Åke försökt fĂ„ upp dörren för nĂ„gra dagar sedan, dĂ„ allt var igenfryst. Och tydligen tinade sidan upp och dĂ„, kĂ€nde dörren att det var dags att öppna sig. Alltid ska det vara nĂ„t, har ni tĂ€nkt pĂ„ det.

Jaja, vad skulle man annars skratta och prata om.

Theresé, Anders, Sally, Jitte och Ina var pÄ Lövenmatch igÄr kvÀll. SÄ jag vispade ihop en Àggtoddy, lagom till deras Äterkomst. Gott!

Inte det optimala att dricka om man har skĂ€gg, haha, fast jag Ă€r snĂ€ll och lĂ€gger inte ut den bilden 😁

Idag tĂ€nker fortsĂ€tta förbereda morgondagens middag. Nu satsar jag pĂ„ tillbehöret till huvudrĂ€tten. NĂ„t i potatisvĂ€g, men nopp…ingen potatistĂ„rta denna gĂ„ng. Utan det fĂ„r bli nĂ„got obeprövat…man ska ju utveckla och testa, eller hur.

Det blir dessutom vĂ„rrullar till middag ikvĂ€ll, sĂ„ Ă€ven dom ska göras enligt konstens alla regler. Är i alla fall glad att jag Ă€r ledig frĂ„n jobbet idag. SĂ„ man kan koncentrera sig pĂ„ en sak…eller tvĂ„, nĂ€, fler Ă€n sĂ„, men Ă€ndock.

Ha en fin dag, allihop!