Ett diskret, grisnöff đŸœ

Det har ju blivit omÄttligt populÀrt med dofter. Nu snackar jag inte bara parfymer som funnits sedan Adam och LÀnsman. NÀ, doftpinnar, doftoljor, doftljus, sprayer hit och doftblock dit. Jag klagar inte, ycker det doftar gott. Men jag förstÄr att det Àr ett aber, för alla doftallergiker.

Det dÀr med mÄtta, har inte alla tagit in. NÄ, pÄ jobbet har min brukare köpt en luftrenare frÄn Air Wick. Den utlöser automatiskt, lite random, sÄ dÀr. Tar ett tag innan man vant sig vid det lilla ljud den gör. Jag fick fundera lÀnge innan jag kom pÄ vad det var.


Men jag vet att vi haft en liknande pryl hÀr i huset förut. Fast det var pÄ Niccos tid dÀruppe och hon hade den i klÀdkammaren. Den doftrenare gick igÄng pÄ ljuset och skulle dÀrför vara placerad i ett mörkt rum, som man kanske inte anvÀnder sÄ ofta. Fick leta i mitt gedigna arkiv, för att uppfriska minnet, om hur vi fann hennes lilla pryl.

Hittade den och nu citerar jag.

”Vi, jag och Nicco var pĂ„ ÖoB i lördags, skulle köpa en sĂ„n dĂ€r ”luktagott” grej, som hon kunde stĂ€lla in i sin ”walking closset”.

Jag hittade en sak som skulle vara automatisk, med mango och vanilj doft. Jag tog den lite försiktigt i handen och luktade i kanten pÄ den, ja, perfekt tyckte jag. VÀnde mig till Nicco och sa -Lukta!

I samma veva tar jag givetvis apparaten och skjuter in den under hennes nĂ€sa, hon lutar sig ocksĂ„ framĂ„t för att fĂ„ lukta
ett konstigt lĂ€te kommer ifrĂ„n den, som ett litet, diskret grisnöff đŸœ, sedan blir den tyst i en sekund och sen


*sposssch* sĂ„ sprutar den in all goÂŽdoft direkt i Niccos nĂ€sa. Hahaa
vi skrattar sĂ„ jag knappt kan hĂ„lla mig pĂ„ benen, hon trodde givetvis att det var jag som tryckt pĂ„ nĂ„n knapp, men sĂ„ var inte fallet.Och innan jag förklarat det för henne, att jag var helt oskyldig, och sedan sa jag att jag lĂ€st att den skulle vara automatisk pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.

Nu vet vi hur den funkar. Man ska ha den i ett mörkt rum, sedan, nĂ€r man tĂ€nder lampan sĂ„ sprutar den lite doft. Jag höll vĂ€l den i handen och dolde den lilla sensorn, tills jag vĂ€nde den till Nicco, dĂ„ blottades sensorn och den fick i sig tillrĂ€ckligt med ljus, sĂ„ den kunde ge Nicco en dusch. SĂ„ kan det gÄ  ” slutcitat

SjÀlv gillar jag doftpinnar men jag tycker inte att dom hÄller sÄ lÀnge. Och prismÀssigt vet jag inte om dom Àr sÄpass vÀrda. Finns billiga sÄdana, fast dÄ gÀller det att ha lite tur om du ska hitta nÄgra som hÄller en stund.

I det dÀr arkivet hittade jag ocksÄ en historia jag fÄtt av Jan B, för en herrans massa Är sedan. TÀnker att jag delar den hÀr, igen. Och med den önskar jag er alla en fin onsdag!

Mick, frĂ„n Dublin , stĂ€llde upp i ”vem vill bli miljonĂ€r” – och mot slutet av tĂ€vlingen hade han kommit upp i 500 000 euro.


”Det har ju gĂ„tt bra sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt” sa’ Chris Tarrant, programledaren. ”men för miljonfrĂ„gan har du bara en ledtrĂ„d kvar;
Ringa en vĂ€n, och allt hĂ€nger pĂ„ denna frĂ„ga. TĂ€nker du satsa pĂ„ att ta den ocksĂ„?”

”Javisst,” sa Mick. ”Jag tĂ€nker försöka!”

”Vilken av följande fĂ„glar bygger INTE eget bo?”

Sparv


Trast


Skata


Gök


”Jag har ingen aning” sa Mick. ” SĂ„ jag tĂ€nker anvĂ€nda min livlina och ringa Paddy hemma i DublinI” Mick ringde sin vĂ€n, berĂ€ttade omstĂ€ndigheterna och upprepade frĂ„gan för honom.

”För hellvite, Mick!” utropade Paddy. ”De e enkelt – det e göken”

”Är du sĂ€ker?”

”Klart ja e sĂ€ker.”

Mick lade pĂ„ luren och sa till Chris, ”Jag chansar pĂ„ att det Ă€r göken.”

”Är det ditt definitiva svar?” frĂ„gade Chris.

”Jepp.”

Det blev en lĂ„ng, lĂ„ng paus – och sedan utropade programledaren ”Göken Ă€r rĂ€tt svar. Mick, du har vunnit en miljon euro !”

NÀsta kvÀll bjöd Mick Paddy pÄ ett glas pÄ den lokala puben hemma i Dublin igen.

”SĂ€g, Paddy? Hur i hela friden visste du att det var den dĂ€r j-kla göken som inte bygger egna bon?”

”För han bor ju i en j-vla klocka!”

 

Maria Lundmark HĂ€llsten