Mormors marmorerade tejprulle, var vĂ€rd guld…😁😅

Ingen kan allt, det vet vi, men mÄnga kan veta, vÀldigt mycket. Nu pratar jag om arbetsledarutbildningen jag gÄr pÄ. Intressant och lÀrorikt, pÄ mÄnga sÀtt och vis. Jag gör redan en stor del av det vi fÄr lÀra oss. Fast ibland Àr det bra att bli pÄmind, och se det frÄn ett annat perspektiv, sÄ man fortsÀtter vara pÄ hugget. Och nÄnting nytt kan man alltid fÄ till sig.


Dessutom fÄr vi ju lÀra kÀnna varandra lite bÀttre. Vi besitter ju en massa erfarenheter om vi slÄr ihop oss. Man kan alltid lÀra av andra och fÄ tips och idéer.

Vi fÄr ocksÄ göra praktiska övningar, nÄgot som passar mig dÄ jag Àr en som lÀr mig genom att göra det. HÀr gör vi detta för att *kÀnslor, Àr nÄgot som vi alla arbetar med. Och för att veta precis hur dom kan kÀnnas, sÄ fÄr vi uppleva dom pÄ plats.

Ledord för arbetsledare Àr bland annat, *Trygghet, *NÄbar, *SnÀll (ett leende kommer man lÄngt pÄ), *Respekt som ska gÄ Ät bÀgge hÄll, *Guida, *Lyhörd *Motivation.

Efter en dag med fin utsikt. Och trivsam, miljö.


SÄ fortsatte eftermiddagen med bra samtal och middag med eftersnack med Bson. SÄ blev det kaffe och kokosboll med mer prat och sedan gjorde jag en snabbkoll pÄ mina minnen pÄ FB. Gissa vad som dök upp dÀr. GÄrdagens datum 2020.


Och gÄrdagens datum 2021.


Mja, faktiskt lite av det vi pratade om just igÄr. Det var lite roligt, tyckte jag.

ApropÄ roligt, eller smÄ roligt kanske, sÄ sÄg jag den hÀr bilden pÄ FB igÄr.


Ibland Àr bild och text, sÄ klockrent. Det var ju precis sÄ dÀr. Sen Àr det ÀndÄ lite sorgligt, att mÄnga, jag sÀger dock inte alla, som vÀxer upp idag, inte har samma kÀnsla för dom smÄ sakerna.

Dom vill nog ha större grejer för att kĂ€nna att deras ”ha begĂ€r” blivit stillat. Jag blev tvĂ€rt pĂ„mind om den dĂ€r marmorerade tejprullen, vi barn fick av min mormor. Och vad den betydde. Det kunde ju för tusan, snudd pĂ„, bli brĂ„k över dom, ifall man inte kunde hĂ„lla reda pĂ„ vilken tejprulle som tillhörde vem. Vi var rĂ€dd om den.

Sen vet jag inte riktigt vad, det var som gjorde att vi tyckte den var sĂ„ rolig att fĂ„. Vad anvĂ€nde vi den till, liksom đŸ„žđŸ€”

Jaja, ingen vet ju som sagt var allt, och dĂ€rför behöver man inte heller ha svar pĂ„ precis, allt 😅

Förbereder mig inför dagens utbildning, och fick med mig en hemuppgift. Ska klura pĂ„ den tillsammans med en…tadaaa…kaffe!


Ha en fin tisdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.