Jag riskerar att deporteras đŸ˜±đŸ™ƒ

Nu har vi avverkat 75 dagar pĂ„ detta Ă„r. Ja, ”idag”, har just börjat men…


VĂ„ra semestrar Ă€r redan pĂ„ print. Inte Åkes dĂ„, han tĂ€nker ta pensions semester. Men i vĂ„r arbetsgrupp. Jag ska vara ledig 5 veckor, men drar ut ledigheten pĂ„ 6 veckor. Alla sĂ€tt Ă€r bra förutom dom dĂ„liga!

Satt med deklarationen i förrgĂ„r kvĂ€ll. Guees what… PĂ„ utbildningen, berĂ€ttade jag om just detta och om UmeĂ„ Kommun som inte Ă€r sĂ„ informativ och inte tar hand om dessa mĂ€nniskor som stĂ€ller upp som familjehem, stödfamilj, ledsagare och kontaktpersoner.

PÄ tisdagen kom en av deltagarna fram till mig och berÀttade att dom var familjehem, och hade exakt samma problem. Men, hon gav mig ett förhoppningsvis, vÀrdefullt tips. Man kan göra avdrag 5 Är tillbaka. Jag som aldrig gjort det eftersom jag inte fattat vad detta handlat om, kan alltsÄ göra det.


Ringde min personliga pensions och deklarations rÄdgivare, Theresé HÀllsten. Och hon guidade mig lite i rutorna man kan fylla i. Om jag nu gjort som jag tÀnker kan bli rÀtt, sÄ kommer jag att fÄ igen nÄgra tusenlappar.

Fast ska jag vara krass, bara för att det Ă€r jag. SĂ„ har jag fyllt i fel, dom kommer att ta upp deklarationen till supergranskning, och dĂ„ kommer dom att hitta sĂ„ mĂ„nga fel att jag inte ens Ă€r registrerad i Sverige. Utan kommer egentligen frĂ„n vĂ€rldens minsta Ö i Stilla Havet. Och dit kommer dĂ„ jag att deporteras efter att jag fĂ„tt betala en nota pĂ„ nĂ„n miljon.


Men, what the… jag chansar, hĂ„ll er tumme pĂ„ att det Ă€ndĂ„ blir rĂ€tt!!

Fast mitt uppdrag kommer jag ÀndÄ att sÀga upp. Jag statuerar ett exempel, tÀnker jag. Kan möjligtvis tÀnka mig nya uppdrag i framtiden, men INTE, innan dom gÄtt igenom sina regler och bestÀmmelser och har mer att erbjuda. Det ska inte kosta att stÀlla upp för andra, via en arbetsgivare. I sÄ fall fÄr dom Àndra sina uppdrag till att heta volontÀrer och frivilligarbetare.

Firade Nicco igĂ„r. Hon bjöd pĂ„ en jĂ€ttegod Ă€ppel och nöt grej i smördeg. Vi var nĂ„gra stycken dĂ€r. Även henns Sambo, förstĂ„s…


Nu ligger Winstone och vÀntar pÄ utgÄng sÄ det Àr vÀl bÀst att jag gör mig klar för morgon promenaden. Hoppas pÄ en fin dag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten