Sömn behöver vi alla, mer eller mindre 😴

Ny dag, och en sån där typisk, vart är vi i veckan dag?? Jag vill ha måndag, och jag vet ju varför. Det blir så här då jag inte jobbar enligt mitt schema. Schemat som förövrigt tog några år att nöta in så det sitter.

Ena veckan 3 dagar, andra veckan 6 dagar, sedan 2 och sen 3 igen. Så börjar vi om från början igen. Fast visst har jag ett luftigt fint schema, inte tu tal om det. Det är väl bara rytmen som försvinner då man plötsligt gör något annat.

Denna dag är det, band annat, den Internationella sömndagen. Sömn behöver vi alla mer eller mindre. Helst mer, röstar jag för, fast inte för mycket. Det kan bli galet, det med.


Dagen är ju givetvis till för att uppmärksamma det som kan följa med, dålig sömn. Och här vill jag understryka att sömnen är högst individuell, precis som så mycket annat.


Kollektivavtal, är viktiga, idag är det också, kollektivavtalets dag. Dom är lika viktigt som att tillhöra ett Fackförbund. Jag vet att många inte gör det, och vissa klarar sig fint, andra rider på vågen av vad medlemmar gör och väldigt många, ångrar att dom inte gick med, förrän det var för sent.

Fast jag förstår också att folk kan bli uppgivna av vad som erbjuds. Och definitivt känna, att dom inte får något för pengarna. Men samtidigt är många försäkringar inbakade i medlemsavgiften, så man slänger inte bort pengarna. Kanske värt att kolla upp, tänker jag. Och definitivt om ni vill vara säkra på att få, den avtalade lönen. Förutsatt att arbetsgivaren är sluten till ett kollektivavtal.

Jag ska inte fördjupa mig i det ämnet, vet nån som är betydligt mer insatt i såna här saker. Fast för egen del känner jag mig säker på att jag har någon som täcker min rygg, i och med mitt medlemskap.

Irlands nationaldag, är det idag, med. Den är mer känd som Saint Patrick’s Day och firas till minne av Irlands skyddshelgon S:t Patrick. I Irland, USA och Storbritannien är det tradition att klä sig i gröna kläder och de som inte klär sig i grönt råkar upp för diverse upptåg.


Passade på att göra en stor älgstek igår. Det var längesen, kan jag ju säga.


Till den slängde jag ihop en potatisgratäng. Jodå, Winstone är med…vad trodde ni…🙃🤓


Klart ätbart! Dock är ju älgkött av det magrare slaget, så nu kommer den att hamna i en sås av något slag, innan jag fryser ner den. Gott att finna!!


Idag är det också jobbardag, för mig, och den har redan startat…med KAFFE, förstås…


Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten