FĂ„glar, katter, hundar och…skallar đŸ€

Visste ni att det finns en fÄgel med blÄ fötter? Det gör det, och den heter eller kallas för, blue footed bobby bird.


Varför dök det upp en bild pĂ„ vĂ„r Winstone, i mitt huvud, dĂ„ jag sĂ„g fĂ„geln, hm…

Synd att skorna var sĂ„ smutsiga, hade blivit en bĂ€ttre bild med rena skor, Men ni fattar!! Winstone, blue footed snowball dog, hehee…

ApropÄ Bobby bird, sÄ la Theresé HÀllsten ut en bild pÄ deras Bobby, pÄ insta i gÄr.


Fin katten… och dĂ€r dök denna bild pĂ„ vĂ„r Eloise upp, i min skalle…förstĂ„s. Jag var tvungen att leta upp den. Lill katten, som pĂ„ Ă„lderns höst, tappat en hörntand, inte riktigt lika stĂ„tlig som Bobby dĂ„, fast.

Katter som förövrigt Ă€r mĂ€stare pĂ„ nĂ€stan allt, dom gör đŸ„ž


Min skalle, ja… SĂ„g pĂ„ nyheterna att man för 1 miljon, kan frysa ner sin skalle för framtida upptining. Det Ă€r dĂ„ frĂ€mst för dom som idag, har en obotlig sjukdom och med hopp om ett botemedel i framtiden, sĂ„ fryser man ner huvudet i flytande kvĂ€ve. DĂ€r det kan ligga tryggt och fint tills man vĂ€cks upp igen.

Det framgick dock inte vart kroppen ska komma ifrĂ„n, och varför man i sĂ„ fall mĂ„ste vĂ€nta pĂ„ ett botemedel…om du Ă€ndĂ„ inte ska anvĂ€nda din gamla kropp? đŸ€” Men hĂ€r fanns ocksĂ„ ett alternativ, att frysa ner hela kroppen. Dyrare förstĂ„s!

Tydligen finns det redan dom som fryst ner sina huvuden eller kroppar. Jösses sÀger jag, och jag skriker NEJ, lite tyst. Fast jag förstÄr ÀndÄ att det Àr lÀtt att göra, om man sjÀlv, inte Àr i den svÄra sitsen att man lider av en obotlig sjukdom, och man inte kÀnner att man levt fÀrdigt.

Det blir en fin balansgĂ„ng, Ă€ven med vad som kĂ€nns rĂ€tt och riktigt. Är det meningen att man ska göra sĂ„ hĂ€r? Vad hĂ€nder med, ”Lev hĂ€r och nu”. Kan man ens sĂ€ga sĂ„ Ă„t en mĂ€nniska som inte har sĂ„ lĂ„ng tid kvar och som i huvudet, verkligen vill Leva, men kroppen sĂ€ger nej. Nej, usch, det Ă€r en situation man inte vill hamna i. FruktansvĂ€rt tragiskt.

Utmed UmeÀlven Àr det i alla fall nÄgot annat som sakta men sÀkert tinar fram. 5 dagar emellan dessa bilder.


Vi har helt fÄtt bort drivorna som tÀckt utsikten frÄn vÄr in och utfart, sÄ skönt. Och nu ska dom börja sopa, helt underbart. Ledig dag idag. Kommer förmodligen att tillbringa en del av den utomhus. Men ska Àven trÀna och skriva vad jag Àter under dagen. Fick nÀmligen en tid hos dietist imorgon.

Jaja, jag fÄr vÀl börja dÀr. Fast jag skrev att jag redan varit hos en dietist knuten till kirurgen i Lycksele (eftersom hypoglykemin kommer frÄn min operation). DÀrför förstod jag inte riktigt vad dom ska komma med imorgon, som jag inte redan vet. Men kör pÄ, vi börjar sÄ. Hon frÄgade om jag hellre ville ha en lÀkartid med en gÄng, och dÀr tÀnkte jag att dom kanske inte heller vet sÄ mycket. Utan det kan ju sluta med att lÀkaren hÀnvisar till en dietist i första hand, i alla fall.

Nu en promenad med vÄr utehund, den dÀr blÄfotade saken. Och vi önskar er alla en fin torsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten