Borttappat, eller upphittat đŸ™„đŸ€”

Jojo, sĂ„ fick man en kĂ€ftsmĂ€ll…igen đŸ„ž

Klicka pÄ bilden för hela artikeln.


Citat frÄn artikeln:

”PĂ„ mĂ„nga Ica-butiker ekar Gevalias hyllor tomma. Anledningen Ă€r att kaffejĂ€tten valt att höja sina priser till den grĂ€ns att Ica inte lĂ€ngre köper in flera sorter frĂ„n Gevalia.
– I detta lĂ€ge har Ica ett dubbelt samhĂ€llsansvar. Det innebĂ€r att vi ska sĂ€kerstĂ€lla att svenska matproducenter fĂ„r skĂ€ligt betalt, samtidigt som det Ă€r viktigt att vĂ€rna om bĂ€sta möjliga pris till vĂ„ra konsumenter, skriver Rickard Gustafsson, chef för kolonial pĂ„ Ica Sverige, i ett mail.

I slutet av mars meddelade Ica att man skulle sĂ€nka priset pĂ„ över 300 varor med mellan 5 och 25 procent. Men Gevalia har gĂ„tt mot strömmen och istĂ€llet höjt priset pĂ„ sina produkter, nĂ„got som Arbetarbladet var först att rapportera om. Det har lett till att Ica valt bort stora delar av Gevalias sortiment.” slutcitat

Well, denna ”nyhet” (har varit skriverier om det förut om Ă„ren med), gjorde att jag surfade runt lite. Gevalia Ă€r ju nĂ„got vi alltid har hemma. Vi har testat andra sorter men ingen vi fallit för. SĂ„ hittade jag ett place pĂ„ nĂ€tet dĂ€r jag nu bestĂ€llt hem ett 10 pack Gevalia, för priset 600:- och det var fraktfritt đŸ„łđŸ€©

DÄ blev det plötsligt lite billigare Àn vad vi annars, betalat. PÄ vÄrt lilla Ica NÀra, fick jag ut med 70.95/paket, och pÄ Ica Kvantum, kostade dom 65.95. SÄ gissa vart jag tÀnker köpa mitt kaffe hÀdanefter. Inte blir det dÄ i fysisk butik. Och dÄ struntar jag i, ifall dom har Gevalia Kok, eller inte.


Sen Àr jag inte riktigt sÄ dum, att jag tror att nÄn skulle ge bort sina varor gratis. Allt kostar, löner, hyror, inköp, el och reparationer. Jag vill vÀl mer visa pÄ, att det finns options. För nÄn annan som kanske inte dricker mer Àn nÄt paket i mÄnaden, kanske den dÀr 10 kronan inte spelar sÄ stor roll.

GĂ„rdagens ”upp”hittade, haha.


Vi gick runt RödÀngs TrÀdgÄrdar och ner efter SpÄrvÀgen igÄr. Det gör man inte med en nytvÀttad hund, sÄ det var sista svÀngen, pÄ ett tag. I alla fall med Winstone som följeslagare. Men jag visste att han skulle fÄ duscha dÄ jag kom hem frÄn jobbet. Och det fick han, minsann.


Idag funderar jag mest pĂ„ vilken vĂ€g jag nu ska vĂ€lja…Förra veckans upphittade var först denna.


La ut den pÄ FB och skrev att den som saknar den, kunde höra av sig till mig för exakt, koordinat, och att den förmodligen skulle ligga kvar.

I söndags, hittades denna…


Inte alls lĂ„ngt mellan koordinaterna till gummit. Vad hĂ€nder pĂ„ det omrĂ„det, mĂ„nntro đŸ«ą Inte utan att man börjar fundera. NĂ„, nĂ„n som saknar tandborsten och vill ha igen den…hör av er sĂ„ fĂ„r ni veta vart ni ”tappade” den đŸ€Ș

Nu fÄr jag ju sitta och fundera pÄ vad nÀsta fynd kan bli, pÄ det omrÄdet.


Vaknade av att jag upprepade följande ord…inte högt utan i mitt huvud. -ElementĂ€rt, Watson! -ElementĂ€rt, Watson! -ElementĂ€rt, Watson! -ElementĂ€rt, Watson!
Tjat tjat tjat, ja vad var det som var elementÀrt?? Watson och Sherlock, hör ihop, det vet jag, men jag har aldrig, mig veterligen sett en film eller serie med dom karaktÀrerna. DÀremot vet jag, att Sherlock sa, -ElementÀrt, min kÀre Watson! Mer att fundera pÄ, alltsÄ.

HĂ€r ska ni fĂ„ klura pĂ„ nĂ„t, sĂ„ slipper jag sitta ensam och fundera. Palettblad Ă€r ju en rĂ€tt populĂ€r blomma. Finns i alla typer av skepnader. Fick en av Åkes moster, Gunilla, ifjol. Liten och rĂ€tt sĂ„ blek i fĂ€rgen. Den har aldrig haft nĂ„n riktig fĂ€rg, men sĂ„ fick jag veta, att dom inte ska stĂ„, i direkt solljus.

SÄ jag flyttade den frÄn köksfönstret dÀruppe, till en avlastningsbÀnk, lÀngre in i köket, för nÄn vecka sedan. Kommer upp dit igÄr, för att vattna och snopen blev jag, den blommar ju.


Snabbgooglar och ser att dom kan blomma, MEN…gör dom det ska man knipsa av blomman för annars kan bladen blekna.
Det ni nu kan fundera pĂ„ Ă€r varför blomman ens blommar dĂ„, eftersom den tydligen inte mĂ„r bra av det đŸ€”

Och med det, önskar jag er en fin tisdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten