”Finn ett fel”

Tyckte det var dags för den årliga, storstädningen av vår takfläkt i sovrummet. Värmen gör att temperaturen stiger därinne denna tid på året. Så jag tog, resolut, en hink med såpvatten och hoppade upp på sängen. Placerar hinken på sängen och tänker…vilken jäkla dum idé!!


Risken att hinken ska tippa är nämligen överhängande. Men tror ni att jag lägger mig? Nej, vissa saker gör man för att utmana sig själv. Och jag kan vara rätt så dumdristig ibland. Jag VET ju, att om den tippar, kommer jag att slå mig själv rätt på skallen. För då har jag plötsligt skaffat mig mer jobb än nödvändigt.

Tror ni den tippade? Här en liten cliffhanger.

Tycker att den här takfläkten, ser cool ut. Funderade om jag skulle köpa en 🤔

Tippade hinken, var frågan. Näpp, jag balanserande den så bra och lekte Robinsson in real life. Torkar av alla blad, vrider och vänder, tar ett varv till. Så där jag, ren och fin och redo för säsongen.

Fast, det var bara lampan som funkade. Vår takfläkt har vandrat vidare till takfläkts himlen Så…även fast jag klarade undan mer jobb, så gjorde jag ett onödigt, riskfyllt arbete för absolut nada, i belöning.

Nå, det var därför jag kollade in nya takfläktar. Blir lur på att den där takfläkten, egentligen är en billig plast sak, som är som en vanlig bordsfläkt fast dom har vänt på den och lagt på ett ytterhölje för att göra den mer rolig, att titta på. Så jag avstår nog! Vill dock ha en fläkt utan krusiduller. Enkel, lite som den här, numer trasiga, vi har, fast det hade varit roligt med nåt nytt att lägga ögonen på.

Jaja, det är ingen panik. Åke kan ju få ta ett större rabarberblad då dom kommit upp. Så kan han få agera rabarberbladsfläktare, om jag vill ha en liten lätt bris i rummet. Alternativt kanske vi har nån annan blomma vi kan plocka av…


Jo, btw, jag skämtar bara, kanske bäst att nämna det så ingen tror att det faktiskt är så det ser ut 😅

Idag är det bilkortege från Nailheads klockan 10. Då åker alla hugade ut till Rödåsel antik.


En annan jobbar ju så för vår del blir det inte. Tycker inte om att gå direkt, från ett till nåt annat. Brukar vilja kunna andas lite mellan varven. Tror jag sparar mig till nästa torsdag. Då ska det vara en bilträff i Sävar, hehe. Och på den träffen har vi aldrig åkt.

Ikväll är det träning…igen. Sist vi gick hem därifrån, i söndags, så fick Nicco lite twilight känsla. Vem tyckte detta var en bra idé? Haha… Eller så kanske vi ska börja köra med nåt nytt. Istället för dagens upphittade, så tar vi ”finn ett fel” istället.

Ha en fin Kristihimmelsfärdsdag, allesammans!

Maria Lundmark Hällsten