Selleri…har jag hört ska…fast đŸ˜«

Selleri, har jag hört, ska vara sÄ fantastiskt gott, enkelt och anvÀndbart. Till och med nÄgot som Àr nyttigt för hundar.

”Selleri Ă€r verkligen en frĂ€sch ingrediens som kan lyfta vilken matrĂ€tt som helst!”

”Selleri innehĂ„ller nĂ€stan alla de mineraler och vitaminer din kropp behöver.”

”HĂ€r Ă€r en av fördelarna med selleri som du kanske inte vet om: Det kan hjĂ€lpa till att förhindra eller minska bildandet av smĂ€rtsamma sĂ„r.”

”Vi bör alla Ă€ta mer selleri. Denna grönsak i uppfriskande smak har mĂ„nga nĂ€ringsmĂ€ssiga fördelar Ă€r det bra att i vĂ„r dagliga kost.”

”Ja, hundar kan Ă€ta selleri. De rekommenderas ofta som en viktminskningsbelöning eftersom selleri Ă€r mycket lĂ„g i fett och kolesterol samt Ă€r en utmĂ€rkt kĂ€lla för fibrer, vitaminerna A, C och K, folat, kalium, och mangan. Selleri kan ocksĂ„ frĂ€scha upp din hunds andedrĂ€kt.”

SÄ med all denna info, föll jag för trycket och köpte hem selleri.


SjĂ€lv har jag under mitt snart, 56 Ă„riga liv, ALDRIG smakat selleri förut. Och nu sitter jag hĂ€r med detta packe och undrar ifall det Ă€r nĂ„n som vill ha det…varsĂ„god, hör av er och hĂ€mta. Fiii faliken, vad dĂ„ligt, tvitvitvi. Till och med Winstone, som Ă€tit allt förutom rĂ€kor, spottade ut sellerin.

ApropĂ„ Winstone, sĂ„ byggde Åke en ramp till honom igĂ„r.


Och ja, han gÄr pÄ den. Tog vÀl en stund men nu sÄ. Vilken kÀmpe han Àr, vÄr Mr W. Och hÀdanefter fÄr han gÄ dÀr och inte i trappan.


FÄr försöka luska pÄ nÄt vi kan stÀlla till bussen ocksÄ. DÀr Àr det ju mycket tightare nÀr man ska in och ut.

Och apropĂ„ att inte ha provat pĂ„ vissa saker. Snus, mina vĂ€nner, Ă€r nĂ„t jag testat vid nĂ„t enstaka tillfĂ€lle men aldrig nĂ„gonsin fallit för. NĂ€, usch, Ă„t det med. DĂ€remot fanns det nĂ„t som hette Oliver Twist tuggtobak, och det var nĂ„t jag kunde tugga pĂ„, nĂ„n gĂ„ng ibland…very looong time ago.

NÄ, hÀr kommer en lista pÄ olika snus sorter och vilka som kan tÀnkas anvÀnda det, haha.

 

 

Avrundar dagens inlÀgg med gÄrdagens upphittade. Som var ett glas till ett par solglasögon.

I mitt inre, spelades först lĂ„ten solglasögon med Docent död upp. ”Bakom mina solglasögon, kan jag va mig sjĂ€lv… Den byttes ut till Hello darkness my old friend, och sedan, till lĂ„ten i wont let the sun go down on me med Nik Kershaw, HĂ€r ploppade alltsĂ„ glaset ut och Ă€garen fick Ă€ntligen se ljuset… Fast bara pĂ„ 1 öga dĂ„ 👁😅

8 kommentarer

  1. Annelie

    Ja naturligtvis fĂ„r han en ramp 💕
    LÀste dina snus kommentarer och skrattar fortfarande. Det Àckligaste jag vet Àr de som har lössnus. Det slutade dÄ gubben med sÄ fort det kom pÄsar. Om det var min tillsÀgning eller han sjÀlv som kom pÄ det men det var nog bÀgge tvÄ.
    Dagtid snusar han General men nÀr han kommer hem Àr det ettan. KrÀks Ät lukten av general. Sa att det var helt omöjligt att vara i nÀrheten. Sen, varför ska det vara sÄ svÄrt att sluta? SjÀlv har jag slutat med vÀldigt mÄnga saker pÄ eget initiativ.
    Det som Ă€r obra med mig Ă€r vĂ€l att i vissa situationer Ă€r jag 14 (skĂ€ms lite) Hör jag V8 muller eller som den gĂ„ngen jag fick köra side by side med 4 helt nya
 McLaren, Lamborghini, Ferrari och en Porsche
 Jösses, pulsen var hög. NĂ€r man Ă€r med dig sĂ„ blir man ju ocksĂ„ 14 he he he
. Funderar fortfarande, ligger det i generna eller?

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Hahaa…ja du fĂ„r fundera pĂ„ den đŸ˜…đŸ€Ł Men Ă€r det inte som med musik? Vissa Ă€r allĂ€tare, andra gillar klassiskt, Jazz eller hĂ„rdrock, pop…ja allt möjligt. Precis som med allt man Ă€ter.

  2. Anders

    DĂ„ stĂ€mmer det inte som Werner och Werner brukade sĂ€ga i tv-programmet Nöjesmassakern: Det gĂ„r precis lika bra med selleri! 😆

    NĂ€, det finns mycket som Ă€r bĂ„de gott och nyttigt, sĂ„ varför ska man Ă€ta selleri…

  3. Tina

    Men, snĂ€lla! Du gör ju först drinken Bloody Mary och slĂ€nger i sellerin! Det Ă€r sen gammalt… 😉🙃😘

    Snus-bilden jĂ€ttekul! 😄

    SĂ„ jĂ€kla bra gjort med rampen! đŸŸ

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten