Kunskap kan berika, men gĂ€ller det ALLA kunskaper…đŸ˜¶đŸ˜„

Bokklubb skrev jag igÄr. Sen tÀnkte jag att mitt intresse av böcker avspeglas lite i mitt lÄnekort

För gammalt för att dom ens ska kunna se att jag haft ett, haha. NÄja, det kan man alltid ordna ett nytt av. Nu var det inte sÄ mycket för att lÄna böcker, jag har redan det jag behöver. Men vill man göra andra saker pÄ biblioteket, sÄ kan det behövas ett kort.

Det Ă€r ju Ă€ndĂ„ smidigt att det finns ljudböcker. Även om jag kan köpa att det Ă€r en helt annan sak att sitta och blĂ€ddra i böckerna sjĂ€lv. Det krĂ€ver lite mer. Tid, koncentration och lugnet. SĂ„ det kan hĂ€nda att det Ă€r det mest ultimata. Och nĂ„got vi inte bara ska stryka ett streck över. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă€r det som om vi strĂ€var efter att förenkla allt vi gör, men det finns ingen tanke pĂ„ vad vi förlorar.

Gissa vad som föranledde den tanken
nĂ„got jag upptĂ€ckte precis i detta nu 😯

Jag kan alltsĂ„ prata vad jag vill ha skrivit i ett Word dokument. Oh my
 fast nej. Eller mja, kul att veta att det finns. Men jag tĂ€nker inte börja med det. Risken Ă€r som dĂ„ man började skriva pĂ„ datorn, att man tappar det gamla, vanliga, hederliga, att skriva för hand. Idag fĂ„r man nĂ€stan skrivkramp efter 3 meningar.

Det tarvar nog lite övning ocksÄ. Var ju ÀndÄ tvungen att testa att diktera. Tog ett litet stycke frÄn gÄrdagens inlÀgg. Detta:

 

Och sÄ hÀr skrev den

 

Man mÄste tydligen sÀga punkt dÀr man vill ha punkt. Kolon funkade inte. Och tyvÀrr Winstone, du fÄr heta Vinsten istÀllet.

Blev inbjuden av UmeĂ„ Kommun till en TemakvĂ€ll om medberoende. Har man uppdrag som Stödfamlj, kontaktperson, ledsagare, förvaltare och god man, fĂ„r man ibland sĂ„dana inbjudningar. Är man nu liks i lĂ€ra tagen, och vill utöka sina kunskaper, Ă€r det vĂ€l bara att ta chansen dĂ„ man fĂ„r den. Även om man kanske inte möter medberoende i sitt yrke eller i andra uppdrag, sĂ„ tĂ€nker jag att sĂ„nt hĂ€r, Ă€r precis som med sjukdomar eller diagnoser.

Dom kan gĂ„ hand i hand, eller man kan ha en ”slĂ€ng” av nĂ„got. Beroende Ă€r en sak, att vara den som stĂ„r bredvid en som Ă€r beroende, Ă€r en annan. Ska bli intressant, i alla fall och jag vidgar mina vyer lite mer. 

Finns ju allt möjligt man kan lĂ€ra sig mer om. Kurser eller förelĂ€sningar man kan hoppa pĂ„. Ibland rĂ€cker det kanske med att fĂ„ tips pĂ„, hur man kan hantera vissa saker. Alla sĂ€tt Ă€r ju bra, eller… 😁

Kunde inte lÄta bli att svÀnga ner till Curiosum igÄr kvÀll efter mitt jobb pass. Hade noterat tidigare, att dom gjort det mer fÀrgglatt. Skulle jag dedikerat bilden till nÄgon, sÄ blev det till Annelie. Hon som Àlskar alla fÀrger och Àven haft sitt hÄr i regnbÄgens alla nyanser.

Idag Àr det lunchdejt med blogg Helena. Det var lÀngesen vi fick till en trÀff. Jag har ju bara sett henne pÄ bussen, nÄgra gÄnger, haha. Inte i bussen dÄ, ni som vet, utan utanpÄ. Ha en fin torsdag, allihop. Jag Àr ledig och det kÀnns som om jag behöver det, precis idag.