Jag gick i surrealismens korridorer đŸ€ŻđŸ˜ŻđŸ™ƒ

Var med fika till strejkvakterna utanför Tesla igĂ„r. Helt otroligt hur knepiga vissa mĂ€nniskor Ă€r. Dom som nu Ă€r strejkbrytare, Ă€r ju inte med i Facket. HĂ€r blir dom Ă€ndĂ„ erbjuden medlemskap, för att kunna delta i arbetet med att fĂ„ trygga anstĂ€llningar och lön pĂ„ rĂ€tt nivĂ„ och pĂ„ samma dag i mĂ„naden. Men förmodligen av rĂ€dsla att förlora sina arbeten, tackar dom nej. Även fast dom antagligen kan fĂ„ jobb som mekaniker, vart som helst pĂ„ nĂ„t annat företag.

Securitas stĂ„r parkerad utanför portarna till Tesla (med bilen igĂ„ng, dessutom). Dom stĂ„r dĂ€r för att vakta strejkvakterna
sĂ„ löjligt. Vad hĂ€nder? Är det sandlĂ„denivĂ„ eller vad. Det Ă€r ju inte sĂ„ att IF Metall Ă€r och rycker och sliter i folk eller gör Ă„verkan pĂ„ bilar och byggnad. Nej, dom stĂ„r dĂ€r och försöker vĂ€rna om allas rĂ€ttigheter, informera om vad du har rĂ€tt till, det Ă€r ju för vĂ„r skull. Jösses!

NÄvÀl, ilska och irritation VS information, kunskap och rÀttigheter, vad vÀljer du!!

Jag har en vĂ€n som ligger inlagd pĂ„ lasarettet. Har varit dĂ€r 2 dagar pĂ„ raken. Till saken hör att avdelningen Ă€r pĂ„ baksidan av hela byggnaden och jag har ju en parkering jag betalar för, sĂ„ jag stĂ€ller mig pĂ„ den
rĂ€tt lĂ„ngt frĂ„n min mĂ„lpunkt.

Jag har varit dÀr förut och jag har gÄtt vilse pÄ vÀgen dÀrifrÄn, förut. Den gÄngen trodde jag att jag hamnat i ett utrymme mellan surrealismens korridorer och verkligheten. Jag fattade absolut nada och var till och med tvungen att frÄga hur man tog sig till Centralhallen.

I förrgÄr fick jag guidning en bit, och plötsligt fattade jag hur jag hade gÄtt fel den gÄngen. Fick förklarat för mig att om man missar den första avfarten (precis som nÀr man Äker frÄn Renbergsvattnet), sÄ kommer man som ett plan lÀngre ner under byggnaden. Man kommer fortfarande dit man ska, men det Àr inte skyltat och man mÄste ta en hiss upp.

NĂ„vĂ€l, jag litade helhjĂ€rtat pĂ„ mig sjĂ€lv igĂ„r, dĂ„ jag traskade in genom dörrarna i Centralhallen och tog riktning Ă„t det hĂ„ll jag skulle. Jag hittade
BAAAAM, inga problem och jag var sĂ„ stolt över mig sjĂ€lv. Gick sĂ€kert runt med ett fĂ„nigt flin i ansiktet och trodde att jag skulle bli hyllad av alla, Ă€ven fast ingen visste om min stora bragd.

SĂ„ ska jag dĂ„ gĂ„ dĂ€rifrĂ„n
och tĂ€nk er, det absolut omöjliga skedde. Jag tog fel och hamnade i ingemansland. Gick tillbaka, stirrade in i 2 stĂ€ngda dörrar, skakade pĂ„ huvudet och vĂ€nde Ă„terigen in i fel kulvert, men
 nu tĂ€nkte jag att jaja, alla vĂ€gar bĂ€r till Rom, och nu hade jag ju fĂ„tt veta att den hĂ€r vĂ€gen bar till Centralhallen sĂ„ jag satsade pĂ„ det dĂ„.

Jag satsade fel! Hamnade vid hissen och pĂ„ listan över vĂ„ningsplanen skulle jag trycka pĂ„ 0 och dĂ€rifrĂ„n kunna gĂ„ till VĂ€stra entrĂ©n. Kliver ut pĂ„ plan 0 och har en mottagning till vĂ€nster och en till höger och ett trapphus rĂ€tt fram. Jag tordes inte trava ivĂ€g. NĂ€, tillbaka ner i mörkret. Letade mig fram till början, vek av och fann dom dĂ€r 2 mindre, intetsĂ€gandes dörrarna som stod stĂ€ngda. Jag drog sĂ€kert ett djupt andetag i ren frustration, men
den hĂ€r gĂ„ngen svor jag till och gick fram och öppnade dom. Och dĂ€r lyste korridoren sĂ„ vit och fin med sina Ă€ppelmotiv pĂ„ vĂ€ggarna. Jag var pĂ„ rĂ€tt vĂ€g
finally!!

Jag kom hem 1 timme senare Ă€n förvĂ€ntat. Gissa vad Åke ropade inifrĂ„n teverummet
Gick du vilse!! đŸ„ž

Skickar ett Grattis pÄ födelsedagen till lillsyrran Emma, som fyller hela 37 Är idag. Hoppas pÄ en fin dag för dig!

Avslutar med Höstljus bilder jag tog ifjol. DÄ hade inte snön hunnit komma, men det kanske inte var sÄ lÄngt borta dÄ heller. Jag kommer inte ihÄg, faktiskt Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten