Jag var 157,5% säker, men…

Igår stod vår termometer på 37 grader ute och 28 inne, då jag steg upp. Jo, jag vet, 37 var i solen men det kändes extra varmt för att vara så tidigt på morgonen. Såg nalta eljest ut 07.00 idag. Då var det 16 ute och tadaa…26 inne.

Värmen inne i huset må ju bero på våra dubbeltjocka husväggar. Vet inte vad man ska kalla det, haha. Nämen det var träfasad på huset till nån gång på 70 talet, sedan smällde dom upp tegel utanpå, så väggarna är aningens tjockare, så att säga. Jag gissar att det kan göra att värmen går in och sen stannar den där.

Elsie hade ofta ytterdörren öppen och fastsatt på broräcket med en repögla då det var varmt ute. Och förmodligen balkongdörren öppen med, för korsdrag. Men det funkar dåligt med hund i huset och hyresgäster på övervåningen. Nå, huvudsaken vi har det relativt behagligt i sovrummet. Där dras mörkläggningen ner innan solen hinner runt och dörren är sommartid, stängd, in till det rummet. Vi kan ju sitta ute då det är som värst och placera oss i skugga.

Igår var det dock svårt att hitta en bra plats att vistas på. Jag sprang och letade efter vår golvfläkt innan jag skulle iväg på jobbet. 157,5% säker på att jag sett den 179 gånger men inte vart 🧐 Nä jag gick bet och drog iväg. Kom hem och då stod fläkten och gick. Åke hade hittat den. Inte snubblat över den, då hade han haft otroliga talanger. Den stod nämligen inne i vår lilla kontorsgarderob, den som är gömd bakom dörrarna i teverummet 🤪

Där kikar jag ju in då man ska ha kuvert, skrivare, kika i fotoalbum och såna grejer. Men att komma ihåg att det var där jag ställt in fläkten, det var som bortblåst. Men inte konstigt att jag VISSTE att jag sett den flera gånger 🤦‍♀️

Apropå talang. Hade en liten happening på väg till jobbet i fredags. Tryckte ut CD skivan för att se om jag skulle få igång radion. Gick förstås inte, jag besitter inte såna talanger, uppenbarligen. Trycker in skivan igen och den fastnar, dessutom så pass långt in att den inte kan nås. Jag suckar och låter det vara. Nämner det till Åke på kvällen då vi ska iväg på middagen. Han tar ett busskort som ligger där lite lämpligt, och ska styra in skivan med det

Då åker både skivan och kortet in i cd spelaren… Men hey, den går igång och spelar i alla fall

Fast det löser sig i alla fall. Han trycker på Eject och ut kom både skiva och kort. Undrar varför jag tänkte på Sally in the moment. Kan vara för att hon körde in Theresé bankkort i deras videospelare då hon var liten, samt slängde in små Legoklossar i högtalarna eller vad det var för kul hon hade hittat att gömma klossarna i.

Igår då jag åkte iväg till jobbet satt jag halva vägen och trodde att AC:n gått sönder, det blev ju ingen kyla. Sen såg jag att jag stängt av den…Asch då, men det löste sig ju, det med 👌

Jag tyckte att vi skulle ta ut Camaron igår kväll. Förberedde inför det, Åke tog Winstone och gick ut en sväng. Jag kikar ut och tycker att färgen utomhus påminner om oväder. Så lyser köket upp och det blir värsta smällen. Nicco skriver och jag svarar

Winstone som verkligen ogillar smällar Vid första smällen blir det väldigt tyst från Nolia hållet och jag tänker först att den slagit ner i nån karusell, jösses!

Sen ställer jag mig för att kika ut genom fönstret i matrummet och det kommer en skarp smäll och dunder. Flaskorna i barhyllan skallrade och det lät som en ruta gick sönder.

 

 

Nicco såg på SMHIs karta att blixten slagit ner. Jag kollade en annan karta, och ja, det stämde

Jag går sedan ut och står och filmar, men ser inga direkta blixtar, nån liten, det dundrar mest. Fascinerande väder, och lika fascinerande att folk springer, cyklar och rör sig  som man väl vet att man INTE ska göra då du har åskväder ovanför dig och i närheten.

Regn behöver vi, men säkert betydligt mer än det som kom igår. Det har varit många varma dagar nu. Åskan behöver ju inte gå, det blir så jädrans kvalmigt, tycker jag.

Nu är Mr W rastad, frukost väntar och riktigt kaffe ska kokas och kommas ihåg att spillas över i termosen. Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten