Vi spann vidare på tråden om minnet

Skrev lite om minnet i söndags, nämnde det på jobbet och vi fortsatte spinna lite på den tråden. Ja, man kan ju dels tänka att med filter som finns idag, till vårt utseende, så förvränger det sanningen. Kommer vi att sitta där om 20 år och begrunda hur vi såg ut, kommer vi ens att komma ihåg att det faktiskt var ett filter.

Fotnot: Ja, kanske just i dom exemplen, jag vill överdriva för att understryka 😁

Eller kommer vi att tro, att det var så där vi såg ut. Så puttar vi  varandra i sidan och fnissar lite åt utseendet men säger: Ja, tänk dig, så där såg vi ut en gång i tiden!

Eller alla bilder vi tar på arrangerade saker, middags tallriken, blommorna, hunden, you name it. Men kommer vi att minnas det som ett arrangemang eller kommer vi att fundera vart bilden ens är tagen.

 

Ett minne i en bild som inte är helt sann, är ju inte ett minne vi bär med oss i hjärtat. Precis som vi gör med känslor. Dom bär vi ju också med oss, rent kroppsligt. Men om vi inte upplevt dom, så vet vi inte hur dom känns.

Jag kan ju titta på en bild på mig som barn, och komma ihåg händelsen som om det vore igår. Fast är det sant? Eller är det för att jag sett bilden så många gånger och hört storyn runt den, som jag ”tror” att jag minns? Pappa tog ju dessa 3 bilder på mig. Det var först för några år sedan jag noterade att Coco-Cola flaskan bytts ut till en ölflaska. I was in shock 🫣

Tills kusin Anna sa: ”Det kommer du väl ihåg, det skulle skämtas och skojas hela tiden, så nog är det din pappa som satt ölflaskan i handen, för att det skulle se ut som om det var det du drack. Ja, förmodligen 😀 Jag reagerade inte ens på att bakgrunden är olika på alla tre bilderna.

Ja, vem vet… det är nog aldrig antingen eller, vi är nog alla lite olika i både tanke och sätt. Och här måste jag nästan säga att det är det bästa. Vad skulle vi annars sitta och diskutera och lägga energi på, om alla kom ihåg samma saker och detaljer. Det blev väl lite tråkigt i längden.

Sen ska jag inte ens börja skriva om AI och vad det kan ställa till det. Fejkade bilder men ingen vet om dom är sann eller inte. Här får dom som vill sprida falska nyheter och andra hittepå grejer verktyg att göra verklig skada. Nä, här får vi verkligen vara kritiska och kolla upp saker innan vi sprider dom vidare. Och det är ju jätte tråkigt och kan få fruktansvärda konsekvenser (givetvis beroende på vad som visas upp).

Här var det baske mig bättre förr. Du såg på King Kong och tyckte den var ryslig och gorillan var gigantisk, fast den var relativt lätt att fejl förklara

Idag vet jag inte om det hade varit lika lätt, faktiskt, även om just denna bild är från 2005

Jag blev bjuden på middag igår 🧡 Vi åt på Restaurang Maria och jag valde en kebab pizza. Jättegott och jag må ju säga att dom som jobbar där, verkligen är service minded. Ett ställe att rekommendera. Min vän som jag var där med, ska jag inte ens säga vem det är, jag delar nämligen inte med mig av henne, utan behåller henne alldeles för mig själv. Tack för god middag och för ditt sällskap 😍

Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten