Trillium Hibbersonii đŸ€”

Åkte till SmultronstĂ€llet lite tvĂ€rt igĂ„r. Trodde att jag skulle hitta fina blommor att sĂ€tta i kanten pĂ„ vĂ„r sĂ„ kallade rabatt. Men dom hade inte riktigt vad jag förestĂ€llt mig, Ă€ven om mĂ„nga blommor Ă€r fantastiskt fina. Ja hela SmultronstĂ€llet Ă€r fint. Köpte 2 stycken Dorotea blommor, inte alls sĂ„ talande vid köpet. Jag föll mer för namnet pĂ„ dom

Jag fÄr nu chansen att bli dubbel överraskad. Kommer dom att överleva och vilken fÀrg blir det

Ser tydligen ut sÄ hÀr, om man har mÄÄÄnga plantor och lite tur, skulle jag vilja tillÀgga.

SvÀngde in till Hafdis pÄ hemvÀgen. Dom bor ju sÄ man passerar om man Äker över Yttertavle. Det blev ju bra med vÀtskekontroll (lÀs kaffe) sÄ dÀr lagom i tid. Vi satt och surrade bort en stund och kom överens om att försöka hitta en tid till veckan och Äka dit igen.

Åke hade fixat sin egna lunch igĂ„r. Dom stod lite pĂ„passligt och sĂ„lde parisare utanför Ica NĂ€ra sĂ„ jag plockade fram en liten portion av en högrevsgryta som jag stoppade in i mikron. Brukar ALLTID vĂ€rma mat 1Âœ-2 minuter, thats it. Efter 56 sekunder blev det en STOR SMÄLL! Eller som kĂ€ndisen i Jönssonligan hade sagt. Vicken JÄDRA smĂ€ll!

Vad hÀnde liksom med en av köttbitarna. Explosivt, pÄ min Àra!!

KnÄdade ihop en deg

Som fick bli bullar pÄ en ugnsplÄt

 

Under tiden dom skulle jÀsa till sig sÄ tog mitt röstkort och drog ivÀg till Nolia, dÀr jag la min röst. Done!!

Det var ju inte sÄ himla svÄrt och absolut lagom med folk. Kan tÀnka mig att det blir kö pÄ söndag.

En vÀn till mig hade hittat Lewisia plantor till salu hos en kvinna pÄ Haga. Jag fick i uppdrag att Äka dit och köpa 20 plantor, sÄ det gjorde jag. Men vilken underbar trÀdgÄrd denna kvinna har. In genom en liten jÀrngrind som hÀngde lite pÄ sniskan och du satte ner foten i ett sagoland.

TrÀd, buskar, blommor, stenpartier, pergola, litet vÀxthus, trÀdgÄrdsmöbler. Det var verkligen en alldeles egen vÀrld dÀrinne. NÀstan sÄ du fick böja huvudet för att inte fÄ blad och grenar i ansiktet dÀr du gick fram pÄ stenplattor och stenar. Fantastiskt, mÄste jag sÀga.

Hon hade plockat fram plantor i 3 steg. Hon hade en liten snabblektion med mig dÀr dom smÄ Àr ettÄriga, dom större, 2 Är och dom blommande stora Àr 3 Äriga.

SjÀlv hade hon ett hav av blommande Lewisias som kantade huset och trÀdgÄrden. Dom slÄr ut över en natt. Hennes man hade kikat ut en morgon, gnuggat sig i ögonen och sagt: Nu har det snöat! Hon tittade ut men det ju förstÄs blommorna som slagit ut. Blommorna ser ut sÄ hÀr

Även dessa plantor blir en överraskning, hon visste inte vilken fĂ€rg dom kommer att fĂ„.

Jag köpte 2 andra smÄ plantor och tÀnkte försöka trolla till det och fÄ dom att överleva. Den hÀr, en

Och den hĂ€r feber roten, som bland annat var ”lĂ€ngesentidens” Alvedon

Vi tog ut Camaron efter middagen och gjorde oss en svĂ€ng runt stan. Jag trampar i lite, och den gĂ„r som en dröm. VĂ€xlar ner och sedan upp utan krĂ„ngel, utan med betydligt mycket mer att ge. Man blir lĂ€tt euforisk.  Men sĂ€g det perfekta, euforiska som varar för evigt. Vi fĂ„r stundtals rulla hem, dĂ„ bilen inte vill dra ordentligt. SĂ„ den stĂ„r nu i garaget igen. I vĂ€ntan pĂ„ felsök. För mig kĂ€nns det som shiftern inte vill, alternativt att det mĂ„ste justeras under bilen. Oljan ska kollas
ja, nu lĂ€mnar jag det dĂ€rhĂ€n. Ska försöka lĂ€gga fokus pĂ„ vad som ska göras idag, innan avfĂ€rd till MalĂ„. 

Morgonens Winstone prommis Àr dÄ avklarad

Ha en fin Svensk Nationaldag, hipp hipp hurra för oss!!

Maria Lundmark HĂ€llsten