Mer undantag Ă€n regler đŸ€”đŸ«ŁđŸ˜‰

ApropÄ gÄrdagens 333. La ut inlÀgget, hÀllde upp dagens första kaffe i koppen och gick ut in pÄ min mejl. Hade fÄtt en notis frÄn Linkedin, nÄn hade lÀmnat ett meddelande. Jag visste att det skulle vara frÄn nÄn som rekommenderar en att göra si eller sÄ för att bli mer eftersökt av arbetsgivare. Jag Àr inte intresserad av detta eftersom jag inte lÀngre söker jobb.

NÄvÀl, jag gick in dÀr, och ja, det var ett erbjudande frÄn Linkedin, se vilka som rekryterar nu. TvÀrkollade och ja
hÀr har vi nu i procent och inte i tid

Det Ă€r mycket med det jordiska och frĂ„n andra vĂ€rldar, uppenbarligen đŸ€Ż

ApropÄ andra vÀrldar sÄ har vi hÀr i Sverige, mÄnga som kommer frÄn andra lÀnder pÄ vÄr jord. Lyssnar man pÄ den hÀr killen sÄ förstÄr man knappt hur vi lÀrt oss vÄrt eget sprÄk, och hur vi ens har förstÄtt vad som menas. Och om vi som föds hÀr, kan ha svÄrigheter att förstÄ, till exempel grammatik, sÄ Àr det dÄ inte konstigt om andra har det Ànnu svÄrare.

Det Ă€r precis som han sĂ€ger: ”I Svenska sprĂ„ket finns det mer undantag Ă€n regler”

Jo, det dÀr jag skrev om att det inte Àr sÄ konstigt, att det Àr svÄrt att förstÄ dÄ det gÀller sprÄk och regler. SÄ vill jag tillÀgga att det finns dom som missat en hel del vad det gÀller oskrivna regler, fast inte i sprÄk, utan i handling.

Skulle tanka bilen igÄr och framför mig kör det in en bil. Det Àr bara vi tvÄ pÄ 4 pumpar. Jag har tanklocket pÄ min vÀnstra sida, och klart som korvspad (clear as sausage spade) sÄ kör den in dÀr det hade passat mig. NÄ, det kan jag ju inte opponera mig emot. Jag kör sakta efter och förvÀntar mig tvÀrsÀkert att jag ska rymmas bakom den bilen. Men döm om min förvÄning dÄ den stannar mitt emellan.

Ut hoppar en person och gÄr raka vÀgen in pÄ macken. MÀnniskan skulle inte ens tanka

Jag tror jag fick en ”3:a” (en tia hade varit vĂ€rre), men en 3:a indikerar pĂ„ att saker kan hĂ€nda dĂ„ andra gör grejer som man inte kan greppa. Inte logiskt eller genomtĂ€nkt överhuvudtaget. ps jag lallar pĂ„ som vanligt, bry er inte sĂ„ mycket om vad jag nu skrev om 3:or ds. JodĂ„, jag har en back pĂ„ bilen, sĂ„ jag tvĂ€rsnodde och backade upp mot pumpen pĂ„ andra sidan, men Ă€ndĂ„…

Det Àr ÀndÄ lite halv skrÀmmande, dÄ man upptÀcker dom hÀr egoistiska eller tankspridda mÀnniskorna som inte har en tanke pÄ att det finns andra mÀnniskor i nÀrheten. Dom finns tyvÀrr lite överallt. Skulle vilja pÄstÄ att man upptÀcker dom i trafiken dagligen dags. Kan vara det lilla att man inte verkar ha en blinkers utan man lÄter andra stÄ och vÀnta för att se om personen ska svÀnga eller fortsÀtta vÀgen fram.

Visste ni btw att blinkers Ă€ven heter körriktningsvisare? Skulle kanske döpa om den till ”hitĂ„t eller ditĂ„t spaken” för att förenkla inlĂ€randet av vad den Ă€r till för 😉

Körriktningsvisare (numera ocksĂ„ benĂ€mnda blinkljus eller blinkers) Ă€r en anordning pĂ„ vĂ€gtrafikfordon och spĂ„rvagnar, med vilken föraren visar sin avsikt att svĂ€nga. Ordet körriktningsvisare Ă€r belagt sedan 1928 och blinkers frĂ„n 1955. Körriktningsvisare bestĂ„r pĂ„ moderna fordon av orange blinkande lampor. Äldre fordon kan ha en rörlig pil som fĂ€lls ut frĂ„n fordonets sida. Moderna körriktningsvisare fungerar parvis (vĂ€nster fram/bak och höger fram/bak). Nyare fordon har körriktningsvisare inbyggda i backspegel eller pĂ„ karossida.

Ska vi nu lÀra oss att böja ordet blinkers (skrev hon och försöker knyta ihop pÄsen) sÄ kan man anvÀnda ett av följande böjningsmönster: en blinker, den blinkern, flera blinkrar, de blinkrarna, eller en blinker, den blinkern, flera blinkers, de blinkersen.

Avslutar med 2 bilder jag tog igÄr pÄ morgon promenaden. Ha en fin mÄndag allesammans!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Åke

    Jag tycker flertal bilister kan montera bort den dÀr körriktningsvisaren, ja den anvÀnds ju inte. I rondeller Àr det mycket nonchalant att inte anvÀnda den. Eller sitter dom och fingrar pÄ telefonen?

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja visst Àr det ett irritations moment som heter duga. Om alla skulle visa vart dom tÀnkt sig sÄ behövde man inte ens ta bilen till ett stopp utan trafiken skulle rulla pÄ i en mer jÀmn ström.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten