Dom finns…på riktigt 🧛‍♂️🦋

Vi tog oss inte iväg igår, men uträttade en massa grejer så det ska väl bli lättare att rulla iväg idag. Att det ska vara så för—-baskat svårt att packa så man får med det man ska. Betänk nu att vi snudd på, aldrig packat för en dryg vecka i en bil.

Vi har haft vår buss på våra resor och den har man då fyllt upp vartefter. Kom att tänka på det igår då jag plötsligt kom på att vi måste ta med handdukar. Jösses vilket i-lands problem. Och alla torr varor som vi annars haft i bussen. Det blir inte lika mycket plats att strö ut våra prylar på.

Jag började dagen med det förbenade järndroppet. 9:45 hade jag tid, 11:30 var jag hemma. Dom provade först i handleden och ovansida hand men kärlen sprack. Den här sköterskan tyckte det var extremt konstigt. Dessutom kom det inget blod heller då nålen drogs ut. -Va e jag för männisch egentligen?

Nå, jag har ju fötterna då. Hon satte en nål där och det funkade, fast väldigt dåligt. Med den takten dropparna föll så hade dom fått utföra nattjobb. Jag räknade dropparna medan en annan sköterska gick iväg för att hämta hjälp. 1 droppe per 7 sekunder…

”Om 1 ml infusion estimeras till 20 droppar, så är en droppe 1/20 ml eller 0,05 ml. Det innebär att 20 000 droppar är 1000 ml eller 1 liter dropp. Jag skulle ha 500ml, det blir om jag då räknat rätt, 480 droppar på 1 timme. Såå då hade jag suttit kvar där än, hahaa.

Den sköterskan som sedan kom, var hon jag hade förra gången. Hon testade att sticka på andra foten och TADAA… där satt den och nu rullade det på.

Oskönt att bli stucken där, och jag berättade återigen om det Nicco sagt, att det är bara en känsla. Sköterskan fascinerades av det och sa att hon skulle ta det med sig. Sen funderade hon en stund och sa: -Fast kanske inte till patienter som utsätts för detta. Det kan ju finnas dom som inte skulle tycka att det lät så bra. Typ…

Ja det är klart att man inte kan lägga det på nån annan, men absolut nåt att tänka på själv. Vissa saker får man bara ta, och tänka att det är övergående. Det finns värre saker att utsättas för än ett stick (eller 2) i fötterna.

Gjorde ont att ta på skorna efteråt och då jag kom hem konstaterade jag att jag fått en liten järndepå på foten

Lugn lugn, jag spårar förstås. Det är vätska som blir då dom spolar, fast jag tyckte att järndepå lät roligare 😆

Nu undrar jag by the way, om det är därför myggen inte år så besvärlig med mig. Jag kan få nåt stick eller 2 men ytterst sällan myggbett. Är det så, är jag ytterst tacksam att jag förmodligen slipper attackeras av tadaa, vampyrfjärilen.

Döm om min förvåning att jag som hävdat i flera år, att fjärilar är lömska saker med huggtänder som kommer fram då man minst anar det, faktiskt finns. Här i vårt lilla land Sverige.

Skulle googla och visa Sally den där monsterfjärilen Makaonen, som jag sett vid 2 tillfällen. Och när jag liks höll på så ställde jag frågan om blodsugande fjärilar, och blev brutalt upplyst om dess existens

I told you!!

Åke och Theresé brände iväg på Bauhaus och införskaffade plintarna, jag fick inköpslista av virke och fick ringa Bolist i Malå för att kolla att dom har grejer till allt. Handlade, uträttade ärende till mamma, planterade mitt citronträd jag fått av Åke. Bad hyresgästerna att ta hand om blommorna medan vi är borta. Och det gick naturligtvis bra.

Jo, jag öppnade present från Theresé, fick 2 koppar av Hackefors. Samma mönster som dom koppar jag har men annorlunda design på koppen. Fina, jag gillar dessa koppar.

Hon slängde även in en öppnare, hehe..

Och 2 små Linus på linjen som hamnat på den feta listen längst dörrarna på Hyundaien

Nu mina vänner ska jag ha frukost och bära ut lite saker till bilen. Packa resväskan och komma ihåg att slänga in, även den. Ha en fin onsdag allihop!

 

2 kommentarer

  1. Anders

    Om du nu skulle bli biten av en vampyrfjäril så får du hoppas att den blir så tung av järn att den inte orkar lyfta 🤣 Och då kan du passa på att slå ihjäl den!

    Lycka till med sommarens alla projekt och ta dig tid att njuta av solen emellanåt 🌞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten