Grabbgänget inhyste stort självförtroende men…

Vistelsen här uppe på Lainejaurudden förenas med både nytta och nöjen. Nyttan kommer ju att bli en Altan vi kan nyttja nästkommande säsonger. Förhoppningsvis redan nästan sväng upp hit, det återstår att se. Men vi får fortsätta vara hoppfulla, tänker jag.

Det är ett jädrans jobb att justera in plintarna då man har ett hörn att utgå ifrån. Vår stuga är inte rak, men vi har inte tiden att höja/sänka i år. Det får bli en annan gång. Det här projektet räcker till och blir över. Åke justerade lite

Och sen vilade han lite på det 😎

Nu ser det då i alla fall bra ut då vi fått vattenpasset att stämma på både längden och härsan och tvärsan.

Nicco planterade sina 3 införskaffade Ornäsbjörkar, och vi hoppas dom får rota sig här

Lite kort info om Ornäsbjörken 

Vi åt en gemensam grillmiddag uppe på den sedvanliga platsen, vid lon. Sen försökte vi jaga solen i hopp om lite värme och sprang runt med stolarna i ett virrvarr. Fann dom sista strålarna nere vid baracken där André bjöd på blåbärspaj, och en annan typ pajkaka som man åt med jordgubbar till. Dom satt som en smäck.

Apropå att vara hoppfull, så inhyste grabbgänget stort självförtroende då vi utmanade dom i en omgång Kubb. Skulle vilja skriva att spänningen var olidlig, men sorry boys, vi sopade banan med ert självförtroende. Vi toppade laget på slut tampen, med att ge Ewa 3 pinnar, och hon satte deras sista kubb med det första kastet. Och Sally fick 3 pinnar att slänga på den återstående Kungen och hon kastade omkull Kungen på första kastet.

Vi hade våra 5 kubbar kvar, dom….NADA!!

Joel Sjögren filmade och fotade med min mobil.

Theresé hämtade upp grillkorv som fick avsluta midsommardagen. Åtminstone för min del. Åke hade redan gått ner och dom andra satt kvar, men jisses vad det är hurvigt på kvällarna. Det fattar man då man får ha vantar på sig och höstjackan.

Önskar er alla en fin söndag. Lainejarudden over and out!

Maria Lundmark Hällsten