Tur man har koll

Dagen började lugnt och sansat. Spelade lite WoW med sonen under tiden han ringde runt och förökte få tag i nån kompis. Ingen svarade. Konstigt tyckte jag, nån borde ju vara hemma.

Benjamin är på fotbollsskola nu, är det inte meningen att jag ska vara där också? frågar han.

Nej då, Benjamin är yngre än dig, han är i en annan grupp förstår du, du ska dit nästa vecka. Hämta hit pappret så ska jag visa, det är där på sidan av kylen.

Han kommer med båda pappren, och jag ser ju på det första att det är uppdelat i två grupper efter årgång. Tittar på hans kallelse, och där står det samma sak som det med största trolighet har gjort alla andra gånger jag har tittat på det….. Måndag 21/6 – Onsdag 23/6. Nämen vad i..? HUR har min hjärna tolkat det här, eftersom jag var helt övertygad om att det var veckan EFTER midsommar?

Vår stillsamma morgon övergår nu raskt i kaos. Han skulle ha varit på plats för en och en halv timma sen. Vars har vi nu alla fotbollsgrejer, som inte är använda på ett år och som jag hade räknat med att ha en vecka kvar på mig att leta fram? Varför har jag inte för länge sedan sett till att jag har ordning på grejerna? Vad är det han ska ha med sig egentligen? Ja just ja, det står ju på pappret. Dirigerar sonen att leta i sitt rum, och när vi har letat en stund och bara hittat benskydden bestämmer jag mig för att fara och köpa resten på järnhandeln, eftersom han ändå behöver nya fotbollsskor.  Med fart iväg på affären. provar ut det han ska ha och sen hem igen, 700 spänn fattigare. Då är det 10 minuter kvar tills fotbollsgänget ska ha lunch.

Inser att det inte är någon ide att stressa iväg han utan vi saktar ner på takten och ser till att allt på listan kommer med. Ringer till den ansvarige för fotbollsskolan och förklarar att anledningen till att sonen inte har dykt upp än är hans försumliga morsa. Stackars barn. Tjugo i 12 cyklade han iväg, och det verkade inte bekymra honom nämnvärt att han hade missat hela förmiddagen. Jag antar att han är härdad.

4 kommentarer

  1. Lena Stenlund

    Han var inte ensam, Hanna kom oxå efter lunch, hon skulle först vara med sen inte och sen skulle hon vara med iallafall- då kompisarna var på fotbolsskola. Vilket vims kan inte vara mig hon brås på!

  2. Marie Fagerström

    Svar till Lena Stenlund (2010-06-21 18:02)
    Hahaha, ja det är inte lätt med dom små, men på nån brås dem ju 🙂 När jag pratade med arrangören lät han varken förvånad eller missnöjd, så förhoppningsvis kanske man inte var ensam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.