Förändring

Igår var jag hos frisören. Jag var nummer 3 i kön, det var drop in, och när jag satt där och väntade funderade jag på hur jag skulle ha klippt mig. Jag har alltid haft långt hår och lång lugg, och jag kände för en förändring. Jag vet av egen erfarenhet att jag inte klär i ljust hår, så något sådant var aldrig aktuellt. Däremot har jag länge gått och suktat efter en lugg. Jag hade lugg när jag var liten, och enligt gamla skolfoton såg det inte ut som en total katastrof. Givetvis ser jag ju lite annorlunda ut nu, 20 år senare och x antal kilon större.

Så när det var min tur att sätta mig i stolen föreslog jag lite försiktigt att jag hade funderat på en lugg. och undrade vad frisören i fråga hade för åsikter om det med tanke på min ansiktsform och hårkvalitet. Jag ville helst inte få en överraskning av typen  "rultigt ansikte med gles stripig lugg". Dock trodde hon att det nog kunde bli ganska bra, så jag bestämde mig för att lugg skulle det bli. Jag trodde att det skulle bli psykiskt smärtsamt att se håret klippas av i stora bitar men det var inte så faligt. Jag menar, skulle det ha blivit fel så växer det ju ut igen så småningom, och det finns ju klämmor, spännen, sprejer och allsköns hjälpmedel för att dölja en lugg.

När det var klart såg det faktiskt riktigt bra ut, och stolt och glad över mitt djärva tilltag skyndade jag mig hem till min make, som har varit riktigt skeptisk till mig iförd lugg. Jag tror inte att han tyckte att det blev så dumt heller.

Så här blev det i slutändan:

Lite kass kvalité på webbcamen bara, men man ser ju litegrann i alla fall…

 

När jag kom hem så höll T på att kolla igenom motorn i båten. Jag kunde ju inte vara sämre själv så jag beväpnade mig med rengörningsmedel, trasor, plastpåse och pappersrulle och tog itu med insidan av båten. Det råkar vara så att vår son och hans kompisar har använt den som lekstuga vid några obestämda tillfällen, så det är en hel del att städa där inne. Gräs, skräp och löv. För att inte tala om alla otäcka insekter av alla de slag som har gått och dött i olika förvridna ställningar där inne.

När förruffen var skinande ren var jag också skinande, men på ett mindre angenämt sätt. När solen låg på blev det som en bastu där inne, och jag var helt klibbig överallt. Då upptäckte jag också att lugg är VARMT.  Och stickig när man inte är van vid den. Kanske fel drag att klippa lugg på väg rätt in i högsommaren. Men det är lite försent att börja tänka på det nu. När jag var klar med den främre delen var jag helt slut och gav upp. Jag gick ut dit senare på kvällen, och då var det svalt, men med miljoner mygg, så jag gjorde litegrann, och gav sedan upp för andra gången den dagen.

Jag ska väl göra ett tappert försök idag också. Men nu ska vi fara och låta hundarna bada i älven.

Jag hoppas att ni alla har en underbar midsommar.

 

 

6 kommentarer

 1. Nina

  Jaa du..visst har du en sk skrivaråder i dig..jag satt kvar till slutet! Ska bli spännande att se dig i den nya frisyren..på bilden ser det i alla fall hur bra ut som helst!!! Ha en mysig midsommar du också!

 2. Marie Fagerström

  Svar till Charlie (2010-06-26 00:54)
  Tack tack 🙂 Jo, förhoppningsvis kommer vi att ha ordning på den snart, och då är det ju inte helt omöjligt att vi stöter på varann nånstans upp efter Vindeln.

 3. Marie Fagerström

  Svar till Nina (2010-06-25 21:23)
  Tack så mycket, jo det är väl det som är avsikten med att blogga, att folk faktiskt ska tycka att det är intressant/roligt att läsa, och att man får lite feedback 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.