Grisskär

Lördag kväll och jag är superallergisk. Näsan snorar och ögonen svider och rinner. I och för sig kanske ögonen svider för att jag har lyckats gnugga in myggmedel i dem, just nu ser jag ut som en tvättbjörn fast i en något annorlunda färgskala.

Jag var ute och klippte gräset idag och garderade mig med myggmedel så det skulle ha räckt till en hel armé. Det fungerade bra i början, bekymret var ju bara att det var fruktansvärt kvavt idag. Molnigt och tryckande, och inte en ens en antydan till bris. Efter ett tag, eller ganska snabbt faktiskt, blev det en plåga att klippa. Vår ovårdade gräsmatta har fullt med tuvor på sina ställen och det krävs en hel del viljestyrka att passera dem med gräsklippareländet. Jag gick fram och tillbaks, fram och tillbaks, och mitt ansikte började anta en lätt rödare ton och en fuktigare yta för varje varv jag gick. Ju varmare jag blev, desto mer oemotståndlig måste jag blivit för ohyran, för till slut började de ignorera mitt myggmedelsöverdrag. Frestelsen blev för stor gissar jag. Jag kan möjligtvis tåla värme ELLER ohyra, men inte de båda i kombination, så jag gav upp och gick inomhus vars klimatet ungefär var detsamma som utomhus.

Har vi nåt att se på? Nån film eller nåt? Jag är godissugen, följer du med på ICA? undrade T. Jag har precis suttit och hinkat i mig en halv kanna iskall tropisk saft, och nu sitter jag med en glass i näven för att svalka av mig ytterligare. Jag blänger på honom med grisskärt flammigt ansikte och en blanksvettig hinna över kroppen och undrar om han skämtar. Nej, det gör han visst inte. Han har ingen förståelse över att man faktiskt vill se någorlunda proper ut, för att inte tala om fräsch och med en normal ansiktsfärg när man ska visa sig ute bland folk.

Först och främst ska jag äta upp den här glassen och SEN ska jag duscha. Sen kan jag följa om du orkar vänta, du kan fara nu om du vill, grumsar jag. Han bestämmer sig för att vänta, och sätter sig vid köksbordet och börjar bläddra i nå papper. Sitter och… väntar. Min, vad jag trodde det skulle bli, njutning av en glass övergick raskt i press.  Slukade glassen och lika snabbt in i duschen som ut, och sen iväg på affären innan dom stängde med 10 minuters marginal.

Så nu har vi tillbringat kvällen i soffan och sett två filmer, Iron Man 2 som var så dålig att jag inte ens brydde mig om att se hela, och Prince of Persia som var någorlunda hyfsad. Nu är det nog dags att börja tänka på refrängen, men jag ska fixa nå varma mackor med svamstuvning först.

Och plugga igen nosen och låta bli att gnida mig i ögonen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.