Skulle behövt nå tips

Morsan ringde för ett par timmar sen och undrade om jag inte skulle komma upp och äta hos dom. "Nääää" tyckte jag, vad jobbigt. "Jo men kom nu, pappa har lagat biffar." "Nääää, vad jobbigt, och jag har ju en gryta från igår jag kan äta. Dessutom måste jag tanka bilen isåfall, vilket innebär att jag måste visa mig bland folk, och mitt hår är skitigt för jag har inte duschat. Och föressten hade jag bara tänkt umgås med Canis Lupus Familiarie ikväll."  När jag hade lagt på slogs jag av en tanke. Vad är mest normalt – fara och tanka bilen även fast man är ovtättad eller känna att man måste duscha bara för att fara och tanka bilen? Jag valde det första alternativet, satte mig i bilen, körde upp och tankade medan jag i ögonvrån kikade om mitt otvättade hår väckte lika mycket uppmärksamhet som jag trodde. Hör och häpna, det gjorde det inte. Sen for jag till mina föräldrar och käkade mumsiga biffar á la farsan.

För övrigt sitter jag och planerar ett Halloweenpartaj/maskerad för Melvin och hans kompisar. Har beställt en omgång grejer från Panduro som borde komma i början på veckan, och ska kika igenom Eksons (www.eksons.se) postorderkatalog för diverse annat tillsammans med Melvin innan måndag så det bara är att beställa hem.

Jag fixade faktiskt ett Halloweenpartaj för han för 2 år sen, och det vart jättekul. Men jag behöver lista ut  något nytt så det inte blir likadant som det var då. För två år sen bjöd vi bara pojkar av nån anledning, men så kommer det inte att bli i år. Jag hade gjort lite käk åt dem, grönt mos och halva varmkorvar med ett mandelflarn instucket i en ände så det såg ut som ett (äckligt) avhugget finger med en nagel. Jag hade bakat maränger som såg ut som spöken och hade spindelnät runt hela huset (vilket INTE var roligt att få bort sen). Vi hade bytt ut alla lampor som skulle lysa till röda lampor och jag hade laddat ner ekon, kedjeljud, knarr etc som fick gå nonstop på stereon. Gröna popcorn och halloweenbetonat godis och kolsyreis i glas och skålar som rök ganska läckert.

Melvin och hans kusin fick döskallesmink (dom skulle ju tvätta bort det också, och var inte så sugna på en massa gegg i ansiktet) men jag slog på stort. Jag hade i gula linser, var sminkad vit i ansiktet och gul-blå-grön runt ögonen, hade köpt "sår pasta" och fejkblod som jag använde friskt och som kronan på verket bröt jag sönder lite klar plast som jag tryckte fast i sårpastan så det vart hyfsat likt glas.

Vi avslutade med att dom fick gå en sväng runt Barkstigen i mörkret, dom var väl 10-12 killar med en (eller var det 2?) ficklampor och jag och två av mina kompisar hade gömt oss i snåren och gjorde vårt bästa för att skrämma skiten ur dem. Dom visste ju att det var vi, så vi skrämde inte ihjäl dem, men nog blev dom lite uppspelta, och alla höll sig till gruppen, haha, det var ingen som gick i förväg.

Nu har desvärre båda dessa kompisar flyttat härifrån, så jag kan inte räkna med dom den här gången. Och sen så verkar jag ha lite taskigt med fantasi, så risken finns att det helt enkelt bara blir en favorit i repris. Om inte någon annan har nåt tips?

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Mattias

  Ledsen, har inget tips.

  En liten uppmuntran har jag dock. Du skriver fantastiskt, det är jätteroligt att följa din blogg! Sluta inte skriva.

 2. Marie Fagerström

  Svar till Mattias (2010-10-16 20:17)
  Okej okej, jag får fortsätta fundera och se om jag kommer på nåt och hoppas att nån annan har nåt förslag 🙂

  Och tack så mycket för dina snälla ord, det är alltid kul att höra.

 3. nina häreskog-linder

  Oj så roligt!! Vilken fantasi du har..kan tyvärr inte bidra men något..skulle väl i så fall vara om du fick tag i riktiga typ Tarantel spindlar och riktiga stora äckliga råttor..en del har ju faktiskt sådana som husdjur. Håller också med föregående skrivare..satt och flinade hela tiden då jag ”såg” allt framför mig..jättebra skrivet!!

 4. Marie Fagerström

  Svar till nina häreskog-linder (2010-10-18 21:20)
  Jo du, levande spindlar och råttor skulle ju vara nåt, men jag tror inte att jag frivilligt skulle vilja handskas med dem. Huvva. Jag tror jag nöjer mig med plast 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.