Marja

Den långa resan.

Jag vill inte vara allergisk!

Jag måste erkänna en sak. Jag mår inte alls bra. Ögonen svider, ögonlocken är svullna och vätskefyllda och nässlemhinnan är sårig. Jag bodde ju några dygn med en katt i Stockholm. Hunden var bara hemma den sista natten och då fick jag genast börja harkla mig för att det började kännas tjockt i halsen.

Att jag är allergisk är ingen nyhet för mig och jag är besviken på mig själv att jag inte tar mina besvär på allvar. Jag nonchalerar att jag måste förebygga allergin med antihistaminer och ögondroppar och nu är det för sent. Jag verkar tro att om jag inte låtsas om allergin, så finns den inte. Det är som jag skäms för min känslighet, som att det är en svaghet. Hur dum får man vara?

Att de här djuren är bedårande gör ju inte saken bättre. Kolla in Freja, som är en ganska stor valp nu.

Hon är otroligt lydig. Jag markerade direkt att hon inte fick hoppa upp i ansiktet på mig och hon respekterade det med en gång.
“Gå och lägg dig”, sa jag och hon gjorde det. En fingerknäppning från Johanna och hon stannar upp med det hon gör.

"Här vankas det något gott."

"Ånej, Moneypenny fick det!"

"Men om jag räcker vacker tass? Jaa!"

"Vad vill hon nu då? Fattar inte…"

"Ånej, hon vill ha en puss. Igen?"

"Okej då. Men bara en. Är du nöjd sen?"

Man blir ju bara bedårad.

8 kommentarer

 1. Babs

  Jag har ett tjejgäng från Stockholm här ibland och dom sover alltid över. En av tjejerna är allergisk mot katter men hon tar alltid någon medicin när hon kommer hit och klarar sig väldigt bra.
  Det måste vara jättejobbigt att inte kunna gosa med dom för det skulle du säkert gärna göra om du kunde väl?!.
  Ja Marja man blir verkligen bedårad av bilderna, så gulliga dom är alla tre.
  Accepterade Moneypenny Freja direkt?
  Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Jättefina bilder! Det är besvärligt med allergi. Min sonahustru är allergisk mot katter och vi hade ju dotterns katt boende hos oss några veckor. Trots städning så finns katthåren kvar och L blir irriterad i ögon och svalg. Eftersom hon är gravid så vågar hon inte heller medicinera.
  Besvärligt!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-03-07 09:09)
  Man kan ta antihistaminer i förebyggande syfte och det brukar jag göra. Den här gången struntade jag i det och fick en ordentlig läxa. Moneypenny och Freja går inte så värst bra ihop. Freja är så vild så Moneypenny flyr upp på matbordet och fönsterbrädet. Freja hade några rivsår på nosen…
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-03-07 10:11)
  Det är värdigt irriterande att vara allergisk och det är väl därför jag inte vill acceptera det. Jag kan ju inte förbjuda min dotter att ha husdjur bara för min skull.
  Kram

 5. Ka

  Nä Skärpning Marja….*EFTERNAMN* . Ibland är medicin bra,faktiskt!!
  Jasså Katta – bebbar….naw*…….. Nä var rädd om dig,hur bedårande de sötsöta djuren är!

 6. Sus

  Vilka underbara bilder! Det är då så sorgligt att du är allergisk… jag förstår din frustration. Och att det ska sitta i så länge! Usch!

  Fint att Freja blir väl uppfostrad 🙂 Det mår hon säkert bra av. Tyvärr kan kanske rivsår på nosen behövas innan hon lär sig att katten är den som bestämmer… men sedan vet hon det och de kommer nog lära sig att uppskatta varandra.

  Kram

 7. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-03-08 14:58)
  Ja,fast jag är ju mest frustrerad över att jag inte tar hand om mig själv och proppar i mig mediciner. Då blir symptomen lindrigare.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.