Marja

Den långa resan.

Amor vincit omnia.

Kärlek, kärlek. Vilket bröllop det blev i går! Ingen kunde väl annat än glädjas åt att Viktoria och Daniel fick varandra. Viktoria var vacker som en dag och hennes brudklänning var en tiopoängare. Den passade henne perfekt och framhävde hennes vackra hals och axlar.

“Den som är trygg, törs bli buren”, sa ärkebiskopen bl.a.i sitt fina privata tal till brudparet, som handlade om det privata livet kontra det officiella. Senare på kvällen hörde jag att Kristian Luuk hade fastnat för samma citat. Tyvärr felciterade han ärkebiskopen och använde ett annat ord än ’trygg’, som gjorde att citatet fick en helt annan mening. Så kan det gå när man inte lyssnar ordentligt. Man kan gott säga att Kristian Luuk gjorde en “freudiansk feltolkning”.

Jag tittade alltså på vigseln på TV och sen cyklade jag iväg i ösregnet till mina kompisar på Berghem. De bjöd på grekisk sallad med bl.a. gurka som redan hade växt på de små plantorna jag vattnade för bara några veckor sedan. Vi drack ouzo och retsinerat vin och tittade lite på bröllopet och alla vackra klänningar. Sen satt vi och pratade om mer jordnära saker.

Bröllopet fortsatte när jag kom hem på natten och jag hann höra både Olle Westlings och Daniels tal. Vad jag blev imponerad av båda två! Olle Westlings tal var enkelt, personligt, varmt och med naturlig pondus. Daniels tal (största delen på engelska) var personligt, humoristiskt och mycket kärleksfullt. Han talade utan manus och stakade sig inte en enda gång. Vem är han egentligen, denne prins?

Jag bjuder på en bit prinsesstårta med en annorlunda tårtspade.

Ha en skön söndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Sus

    Tack för prinsesstårtan! Jag tycker också att det var härligt att se på bröllopet, instämmer i allt du har skrivit om tal och annat 🙂 Hörde även kungens tal och tyckte att det var väldigt fint att han uppmärksammade Silvia och gav henne en ros.

    Kram på sej.

  2. Ka

    Helt fantastisk är han Prins Daniel! Vilket mod. Att han klarade det så fint! Love love!Hann har satt ribban för alla giftassugna kvinnor nu (stackars män hehe)
    Jag ska se Olles o Kungens tal nu på datan.
    Ouzo? Jösses! Kramar

  3. Ka

    Och sedan måste jag bara säga igen att du e så fin på din bild! Jag ser vart dottern fått sin skönhet ifrån!

  4. Babs

    Nu som först har jag sett de två sista timmarna från bröllopet, jag är så imponerad av Daniels tal, även pappans och kungens.
    Måtte de leva lyckliga i alla dar!
    Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Ka (2010-06-20 20:55)
    Men kära nån, tack så hemskt mycket. Själv tycker jag att jag har ett stelt leende. Har nämligen tagit kortet själv på väg ut…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.