Marja

Den långa resan.

I love Compeed munsårsplåster.

I dag skulle jag egentligen ha suttit på bussen norrut för att fira midsommar med min kompis i stugan i Kalix. I sista minuten fick vi ändra våra planer på grund av omständigheter vi inte rår över.

För mig känns det lika så bra, eftersom jag inte känner mig helt frisk. Jag har känt som att en förkylning är på gång, fast ibland är det svårt att veta vad som är förkylning och vad som är allergiska besvär. Nu sitter jag i alla fall med en stor blåsa på läppen och ett sår i näsan. Inte så fräscht.

Det var länge sen jag hade munsår, brukar oftast få det när jag är förkyld, och det är bland det besvärligaste jag vet. I går köpte jag emellertid sånt där munsårsplåster, Compeed heter det, och det kan jag verkligen rekommendera. Det är ganska dyrt, nästan 100,- för 15 st, men jag tycker det är värt det. Det är nästan genomskinligt och täcker den äckliga blåsan så att den knappast syns eller känns. Det sitter kvar när man äter och dricker och är lätt att byta. Återstår att se om blåsan läker fortare, vilket den ska enligt reklamen.

I går kväll glömde jag akta mig för den vassa kniven när jag diskade och körde pekfingret in i kanten. Nu förstår jag hur viktiga naglarna är, de tar emot innan man hinner skära fingertoppen av sig. Det blev inget stort sår, men djupt, och himla vad det blödde. Sen bultade det i fingret hela kvällen.

Coop sålde vattenmeloner billigt i dag. Det lät som en hel orkester när alla stod och knackade på melonerna.

“Är det här min?”, frågade en man som knackade i kapp med mig.

“Det låter så”, sa jag och log lite snett med min munsårsplåstrade läpp.

Jag hade glömt sätta plåster på pekfingret och slog upp såret. Himla vad det blödde igen. Jag fick vira en pappersnäsduk runt och tjejen i kassan upplyste mig om att jag kunde få ett plåster i kundtjänst. Så vänligt!

Om jag är pigg i morgon hakar jag på en cykeltur till midsommarfirandet på Gammlia. Jag kanske till och med får för mig att dansa “Små grodorna…”

Ha en lugn torsdagskväll <3

8 kommentarer

 1. Sus

  Så tråkigt att du inte känner dig alldeles frisk. Och sicken otur med kniven!

  Men jag önskar dig en härlig midsommar i varje fall, hoppas att du tar dig en liten skutt-tur!

  Ha det alldeles väldans gott, fina du
  Kram

 2. Babs

  Det blöder så vansinnigt från fingrarna, det är väl därför som blodprovet tas där, ha det omlindat nu.
  Var melonen god eller den kanske fick knackskador?!
  Små grodorna låter kul!
  Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-06-24 18:57)
  Ja, den kniven som jag aktade mig för så den kvällen jag misslyckades med vispgröten… är stor och vass.
  En trevlig midsommar till dig med. Kram <3

 4. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-06-24 20:41)
  Jag fick ett jättebra plåster i kundtjänsten.:)
  Melonen var god, men den hade ganska mycket kärnor.
  En trevlig midsommar till dig Babs. Kram <3

 5. Anne-Marie Mäkelä

  Jag har också lyckats skära mig i dag, inte bara en gång på kniven i disken utan dessutom ytterligare en gång när jag skulle öppna en burk, tog en vass kniv och vips – blodvite. Livskamraten kom med eltejp och tejpade ihop såret. Man tager vad man haver….

 6. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-06-26 21:08)
  Aj aj, två gånger. Eltejp kanske också fungerar… huvudsaken att man tejpar igen glipan… annars läker den så långsamt.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.