Marja

Den långa resan.

Sprickorna är lagade och en midsommarnattsdröm.

Yippee, så glad jag blev i dag när jag upptäckte att de stora sprickorna i cykelbanan var lagade!

Titta här. Inte så elegant, mycket grus med lite bindmedel, men dock lagade.
 
Nu är det små kullar i stället för djupa sprickor.

I den andra backen syns lagningen knappast.

Närbild. ‘Sprickan’ löper horisontellt i bilden.

Konstaterade i går kväll att det är ganska svårt att hitta sju sorters vilda blommor nu för tiden. Var finns alla blomsterängarna från förr?

Plockade alltså inga blommor- äsch, varför ska en gammal tant bry sig om sånt. Drömma kan man väl ändå och det var precis vad jag gjorde. Jag drömde om en man, ingen jag känner (än), men en trevlig dröm var det.<3

På vår gård har vi några Ungerska syrenbuskar (tror jag att det är), som blommar nu. Blomklasarna står rakt upp och man kan se knoppar, blommande klasar och vissna klasar bredvid varandra. Försökte ta några foton i dag, men det blåste så kraftigt att det var svårt att få till det.

Buskarna har rosa, lila och vita blommor.

Grannarna har uppmärksammat att jag är ute och fotograferar äppelträden och blommorna stup i ett. I dag funderade jag med en granne vad det var för slags syren. “Du får googla vad det är och sen lägga ut på nätet”, sa han. Läser du min blogg?

En annan av mina trevliga grannar tyckte att jag skulle gå med i föreningens ‘utegrupp’, som ser till att träd, buskar och planteringar är fina och mår bra. Det tyckte jag var en bra ide.

Ha en fortsatt trevlig helg <3

6 kommentarer

 1. Babs

  Nappa på den idén med utegrupp, skulle passa dig urmärkt!
  Mycket vackra syrener och så skönt att du kan cykla säkert nu.
  Kram

 2. Ka

  Drömmar e underbart o förlösande o ibland deprimerande :P.
  Härligt att få drömma.. Tur jag redde ut det til slut att det var blomor o inte män som skulle ligga under kudden. Men som sagt e det inte lätt idag o hitta 7 olika sorters blommor i det fria bara ”sådär”! Drömmar slår faktiskt in emellanåt!
  Härligt att sprickan e lagad för det var ingen liten en!
  Kramar.Sov gott!

 3. Sus

  Är det olika färgers blommor på samma buske? Märkligt! Eller missuppfattade jag så här mitt i natten…!

  Tycker de kunde ha lagat sprickan lite bättre, ser fortfarande inte riktigt säkert ut…? Tja, kanske, bättre i varje fall 🙂

  Kul med drömmar och speciellt en sådan! Ibland önskar jag att jag drömde oftare, det är lite spännande och ganska upplysande, man förstår vad man funderar på 🙂

  Och så ännu en grupp som passar dig! Du blir fullt upptagen med allt du har att fara mellan. Kul!

  God fortsättning på helgen och
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-06-27 01:33)
  Det är fyra olika buskar med olika färger på blommorna. Två buskar med rosa blommor och en med lila och en med vita. Ska kanske fota dem tillsammans när det slutar blåsa.
  Jag var inte heller helt nöjd med lagningen av sprickorna. Tror att det är provisoriskt och att det kommer ordentlig asfalt på.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.