Marja

Den långa resan.

Det handlar om människor.

I kväll öppnar psykoterapeuten Paul sin mottagning igen i programmet
‘In Treatment’ på Svt 2.

Såg ni de första avsnitten förra sommaren? Terapi varje kväll i sju veckor känns kanske lite mastigt, men man kan välja vem eller vilka man vill följa. Samma person återkommer samma veckodag och på fredag har Paul egen terapi.

Förra omgången följde jag tre personer och så klart Paul, som inte hade det lätt själv med sitt privatliv. Jag tyckte det var intressant att följa hur de olika personerna kom till insikt om sig själva och det fanns hela tiden något att lära för mig själv. Få se om denna omgång blir lika givande.

Så har sommarpratarna börjat med sina program i P1. Jag har prickat för många jag vill lyssna på, så nu gäller det att disponera sina dagar. Jag kommer antingen att sitta vid köksbordet och scrappa med öppen balkongdörr eller vänta till reprisen på kvällen. Lägger jag mig i solstolen på balkongen med lilla radion i örat, är risken stor att jag somnar.

“Misunna aldrig någon det sken av
lycka han äger
för du känner inte hans hemliga sorger”.
(Indiskt ordspråk)

Ha en lugn måndagskväll <3

8 kommentarer

 1. Ka

  Sätt gärna ut tiderna eller kan jag hitta pratarna på radio-sidan kanske? 🙂
  Bra ordspråk det där! Verkligen!
  Kram o härlig måndagkväll!

 2. Sus

  Ja, pratarna har jag verkligen sett fram emot! Det är en sådan mysig sommarvana at lyssna på dem ibland.

  Ordspråket är underbart vackert och verkligen bra. Det finns så mycket missunnsamhet, när jag verkligen tycker att man ska unna människor den lycka de må ha. För vi känner ingen, som sagt…

  Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-06-28 23:53)
  Jag lyssnar inte på alla,utan försöker välja ut de personer jag är intresserad av. Det blir för mycket annars.
  Ja, missunnsamhet ska vi motarbeta.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.