Marja

Den långa resan.

50 % rabatt och lite fniss.

Hemköp ska upphöra och i dagens Vk annonserade man att allt i affären säljs för halva priset. Tisdag-onsdag skulle man ha slutförsäljning stod det.
Eftersom jag inte hade hade något inplanerat, for jag ner på stan för att se om jag kunde göra några ’fynd’.

När jag kom till Hemköp gapade hyllorna redan tomma. Tydligen hade man börjat rean redan i går. Det kändes verkligen kusligt att gå där bland nästan tomma hyllor. Det stod en endaste burk med fiskbullar kvar på en hylla. ‘Vad är det för fel på den burken’, tänkte jag direkt och vred och vände på den. Folk stod och plockade bland det lilla som fanns kvar och det var nog många onödiga varor som for ner i kundvagnarna. Till slut stod alla och rotade frenetiskt i 5 och 10-kronors lådorna. Allt, allt, skulle synas och klämmas på. Inga ‘fynd’ skulle missas. Ja, vi människor blir som tokiga när vi kan få något lite billigare.

På väg över torget blev jag bländad av en kvinna som var helt orange i skinnet. Man brukar tala om “bad hair day”, men här var det en tydlig “bad self-tan day” (brun utan sol). Så fruktansvärt fult att jag drog efter andan.

Min kompis på Rådhustorget hade fått en keps som skydd mot solen.

(Nä, den verkar han inte gilla.)

På väg till bussen smet jag in på Nicole och bläddrade bland galgarna. En tröja föll i golvet och när jag skulle böja mig ner för att ta upp den, gled min tunga ryggsäck med alla ‘fynd’ från Hemköp fram över nacken och fick mig ur balans.
Där stod jag med rumpan i vädret och ena handen i golvet, fullt upptagen med att parera en kullerbytta. “Snälla, lyft min ryggsäck”, väste jag åt närmaste tjej. Tre fnissande tjejer hjälpte mig upp. Jag hade lika roligt själv. Det är underbart att ha kommit i den åldern att man vågar bjuda på sig själv.

Sen satt jag och väntade på bussen med en mycket speciell man, som också alltid bjuder på sig själv. I dag hade han klämt ner ett par stora solglasögon på sina vanliga glasögon. Solbrillorna stod ut lite och han såg ut som en humla. Eftersom jag redan var fnissig, hade jag svårt att hålla mig för skratt när han som vanligt gravallvarligt berättade om sitt liv.

Nu undrar ni kanske om jag gjorde några ‘fynd’ på Hemköp.
Helt ok saker var fiskbullar, oliver, majskorn, Mer, Festis, mintte, pinjenötter, tuggummi, halstabletter. Lite onödigt var kanske röda kronljus och en chokladkaka. Helt onödig var en liten grön glasburk med skruvlock ur 10 kronors lådan. Alldeles otippat var ett set tuschpennor, som man kan dra dubbla eller tredubbla streck med. Tänkte både på Ronja och på fina ramar och kanter när jag scrappar. Vi får dela dem.

I kväll kommer det en riktigt speciell film på Tv3. Den heter “Huset vid sjön”. Jag har sett den en gång, men ska spela in den för att se flera gånger. Det är en romantisk film som handlar om tiden och rummet på ett mycket förbryllande sätt. 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

16 kommentarer

 1. Babs

  Mannen ser så svettig ut i värmen!
  Den därryggsäcken kunde ha ställt till det för dig, tur att du fick hjälp.
  Onödiga prylar kan vara bra att ha nån gång.
  Jag spelar också in filmen,
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Då var vi två som shoppade lös bland tomma hyllor, fast jag kanske hann lite före dig, då fanns iaf kaffe, bullens korv, köttsoppa och lite annat smått och gott kvar. Jag lyckades handla för 1000:- ordinarie pris och fick känna mig sååå lyckad då jag bara betalade 500:-. Men jag gissar att morgondagens kunder får känna sig dragna vid näsan, om dom inte gömt undan en massa som plockas fram imorgon. Ha det gott!

 3. Ka

  Åh vad roligt eftersom det inte gick värre med ryggsäcken. Rumpan i vädret.Du får flytta hit så vi får roligt på våra gator med 😛
  Ja visst e det märkligt med ”fynd”,oftast blir man ju av med mera pengar men du bverkar ha sansat dig,eller var tvungen o sansa dig hehe eftersom det var så urplockat *S*
  Kramar

 4. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-06-29 21:32)
  Om man shoppar så där mycket, så känns det ju att man fått rabatt.
  De höll på och plockade undan hyllor när jag var där,så det blir nog inget i morgon. Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Ka (2010-06-29 22:22)
  Jag kände mig verkligen löjlig när jag stod där framåtböjd,för det kändes som att jag skulle stå på huvudet.:)
  Jag sansade mig trots allt, jag gick till och med och la tillbaka saker som jag ABSOLUT inte skulle behöva, men hade det funnits mera matvaror hade jag nog shoppat loss. Det var ju ändå halva priset.
  Kram

 6. Sus

  Jag fnissar med dig! Tur att du inte gjorde dig illa bara.

  Usch då, jag missade filmen, den hade jag gärna sett, låter spännande 🙁

  Ska man shoppa loss så är väl 50 % på Hemköp ett utmärkt tillfälle, jag förstår att det snabbt blev tomt!

  Kram

 7. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-06-30 00:06)
  Det såg säkert roligt ut.:)
  Ja,jag hade gärna köpt en massa mat för halva priset. Men då hade ju min ryggsäck blivit ännu tyngre. Fniss, fniss.
  Filmen kommer säkert fler gånger på TV.
  Kram

 8. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Ja, en händelserik dag på stan är ju faktiskt bättre än en småtrist dag hemma 😀 de där röda ljusen kommer du att tänka: ”Tur att jag köpte dem ändå” När det blir december 😉 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.