Marja

Den långa resan.

Upp och sprattla!

I dag har allt gått i ultrarapid. Jag tror värmen har tagit ut sitt. Vaknade av att någon körde en såg, lät precis som när vi kapade ved med en cirkelsåg hemma i Finland. Sådär ihållande gällt.

Tänkte hålla mig hemmavid eftersom jag väntar på telefonsamtal eller sms, pysslade med lite olika saker och trodde nästan en hel timme att sommarprataren jag lyssnade på var Viveca Stärn. Visserligen kände jag inte igen rösten, men hon bodde i skärgården, hade ont i ryggen och skrev böcker. Till slut fattade jag att det inte var hon, utan Viveca Sten. Ja, så går det när man har gröt i huvudet.

Hur som helst så var Viveca Sten intressant att lyssna på. Jag fällde till och med en liten tår när hon berättade om sin mamma.

Nej, nu tänker jag rycka upp mig med lite argentinsk tango. I dag övar vi benspark. Här är ett par som nästan slår knut på sina ben. Dansen är lite för teatralisk och mekanisk för min smak, men sparka med benen kan de.

Bailamos!

 Ha en trevlig onsdagskväll <3

7 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-07-07 20:29)
  Jag sitter vid den öppna balkongdörren och det är ganska skönt när det är så här varmt. Sen far jag ut och cyklar på kvällen.
  Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Faktum är att vissa av mannens sparkar påminde om Lars Berghagens benföring när han sjunger om ”Lille ”Knut”. Jag försökte hitta den på youtube men fick inget napp. Men tango som dans är underbar.

 3. Maria Skiddi

  Men perkele Marja=)

  Jag trodde att du som finne är tangopassionerad???

  Min mammas sambo från Kuusamo – sorry stavningen..=/( död 23 maj 2008, frid över hans minne) äälskade tango- Nitrodisco som han kallade det pga sitt behov av nitroglycerinintag vid tyngre kroppsrörelseutövningar med bakgrund av hjärtbesvär….

 4. Marja Granqvist

  Svar till Maria Skiddi (2010-07-08 01:00)
  Men Maria,nu har du missuppfattat mig. Jag älskar tango och i synnerhet finsk tango. Brukar lägga in gamla godingar på bloggen ibland. Vad jag menade var att just den här dansen som jag lagt in i dag är för teatralisk för mig, men att jag tycker bensparken var bra. Jag vill ha sensuell tango… med mycket känsla…
  Kram på dig.

 5. Marja Granqvist

  Svar till Maria Skiddi (2010-07-08 01:00)
  Här i Umeå finns ett finskt dansband som kallar sig för Nitroboys – de är alla i den åldern att de behöver ta en nitro ibland.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.