Marja

Den långa resan.

Det bidde Shakespeare-tema i dag.

Jag blir så glad av en nytvättad trasmatta på ett nytorkat köksgolv.

Hjälp, värmen gör mig manisk. I dag har jag bara sett fläckar dörrar och dörrkarmar. Man börjar med en och sen blir det fler och fler. “Out damn’d spot!”, sa jag i äkta Lady Macbeth-stil och for runt med trasan.

Hela tiden malde en idé i huvudet. Jag fick ett mail för ett par dagar sen, där det antyddes att mina romantiska tankar angående Tant Gerda och Farbror Nat inte var helt fel, men att Tant Gerda hade haft en rival. Nu måste jag ju bara försöka ta reda på mer. Samtidigt föddes en tanke, ett upplägg till en kärleksroman. Vad säger ni om en följetong här på bloggen i höst?

Damp ner i soffan för att ta igen mig lite och råkade sätta mig på fjärrkontrollen, som slog på Kanal 9. Där pågick en filmatiserad version av Hamlet. Mera Shakespeare alltså. Filmen var riktigt bra och fäktningsduellen i slutet var mycket välgjord och spännande. Till slut ligger alla bovar plus Hamlet döda på scenen och Hamlets vän Horatius säger: “Now, cracks a noble heart. Good-night, sweet prince. And flights of angels sing thee to thy rest.”
Det där med änglarna tycker jag låter så fint.

Nu ska jag ut på en cykeltur.


Kram på er!

Ha en skön lördagskväll <3

10 kommentarer

 1. Ka

  J det är härligt när det är rent ”rakt igenom”. Inte bara dammsuget ”runt om”!
  JAAA…följetong tack!
  Kramar på lördagkvällen.

 2. Sus

  Oh, en följetong vore underbart! Hoppas, hoppas…!

  Värst så mycket Shakespeare det blev i dag då, härligt :)Ska tänka på det nästa gång jag kanske får för mig att städa, eller kanske kan det till och med hjälpa mig igång…! Trasmattan ser bara underbart ren och fräsch och trevlig ut. Jag nästan känner hur den doftar.

  Kram

 3. Babs

  Jiipii en följetong!!!!!
  Nytvättade trasmattor är underbart, vilket städdille du fick då och hamlet på det!
  Jisses vilken dag som du avslutar med en härlig cykeltur, skönt att inte jobba och kunna ta dagen som den kommer.
  Kram

 4. Helena Nilsson Springare

  Då är det alltså inte bara jag som ser all sommarsmuts *skrattar* Blir galen på alla barfota-smuts-flott-fläckiga golv. Sa just till sambon att ikväll minsann då ska det slås på stort och skuras golv 😀

 5. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-07-18 12:04)
  Allt synd ju så bra när solen skiner.:) Sen kan man ju vara ’hemmablind’, men börjar man se en fläck, så ser man en till o.s.v.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.