Marja

Den långa resan.

Ute blåser sunnanvind…

Ute blåser sunnanvind
göken gal i högan lind.
Mor hon går på grönan äng,
bäddar barnet blomstersäng,
strör långa rader
ut av rosenblader
.

En fin vaggvisa, som har många verser. Somliga sjunger sunnanvind, andra sommarvind.

I dag blåser det sunnanvind och snart kommer regnet. Gräsmattorna skulle behöva dricka mycket.

I dag for jag ner på stan för att uträtta några ärenden. Jag satte mig med en glass på bänken bredvid min kompis (statyn) på Rådhustorget. En liten flicka kom med sin mamma och ville ”krama gubben”. Hon var lite rädd för honom, men hon ville ändå. Hon var så himla söt. Hon bredde ut armarna och stod där och gungade fram och tillbaka och samlade mod, precis som man brukar göra när man ska doppa sig i det ’kalla’ vattnet. Nu… nu… nu… NU. Hon störtade fram och kramade ”gubben”. Hon tyckte han var hård.

Sen gick jag in på Pentiks affär, för jag letar efter en present. Där inne gick en tjej av och an och pratade HÖGT i sin mobil. Det var vilda diskussioner om en glaspresent och den här tjejen pratade och förklarade och funderade HÖGT. Så irriterad jag blev. Jag kunde inte koncentrera mig på att leta present och jag såg att de andra kunderna också blev irriterade.
Den här tjejen dränerade oss på all vår energi. Typisk härskarteknik! Att osynliggöra andra människor.

Till slut gick hon ut och lämnade efter sig en hög totalt utmattade människor. Det blev ingen present i dag.

Jag tror att den lille fyraårige pojken som drunknade i Umelagun begravdes i dag. Bussen var nämligen full med hans landsmän med blompaket i händerna. Busschauffören släppte av dem mitt emellan två hållplatser, precis utanför ingången till Norra Kyrkogården. Hyggligt av honom.

Mina tankar går till pojkens föräldrar och till den moster/ faster som han var med på badet. De har det tungt nu.

Kram på er <3

6 kommentarer

 1. Babs

  Jag förstår inte varför det alltid ska pratas så högt i mobilen, väldigt irriterande.
  Du fär väl försöka hitta en present i morron då.
  Så det var idag det blev begravning, tragisk händelse.
  Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Ibland verkar det som att människor som pratar i mobilen tror att de är inneslutna i en glasbubbla där ingen annan människa finns, att ingen hör vad de säger. Oerhört jobbigt! Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-07-21 20:23)
  Jag vill inte höra vad andra människor pratar om.
  Det är ingen brådska med presenten. Jag kanske hittar något i Finland. Åker dit om ett par veckor.
  Ja, det är sorgligt med den lille pojken.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.