Marja

Den långa resan.

Äntligen kom regnet.

Vart tog den här dagen vägen?
Äntligen kom då regnet i natt och det blev mycket svalare i luften. Eller rentav kallt, ca 13 grader när jag vaknade i förmiddags.

Hade inget planerat i dag, så jag såsade framför TV:n med min frukost hela eftermiddagen. Zappade in på “Top Design” på trean. De visade de fyra sista avsnitten, så jag blev tvungen att sitta kvar och se vem som vann.

Jag gillar att titta på heminredningsprogram, men är själv väldigt obenägen att ändra om något hemma. Jag köper nya möbler när de gamla är utnötta. Jag hade en svart skinnsoffa, inköpt 1969 i Torneå, tills skinnet nöttes sönder. Då la jag ett fint lapptäcke över och hade den ytterligare några år. Så småningom bytte jag ut den till en Klippan från IKEA med svart skinnöverdrag.

I vardagsrummet har jag en röd matta, som jag också köpte på Marimekko i Torneå 1969. Det är en vanlig trasmatta, men har invävda remsor av fallskärmssilke (gamla fallskärmar). Det gör att den har en vacker lyster och att den är mycket slitstark.

Jag har tvättat den otaliga gånger i maskin och nu börjar fransarna nötas upp. Måste fundera hur jag ska fixa dem. Jag kan kanske sy en kant av en bomullsremsa?

Under några år fick den mattan vila i förrådet och jag prövade andra mattor, men hittade ingen jag trivdes med. När Johanna var hemma senast sa hon att den mattan “ alltid ska ligga på golvet hemma hos mamma”, annars är det inte “hemma”.

Nu ska jag se en bra film på TV4. Flyga drake heter den.

Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Babs

  Skrattar åt Johanna, sådär är min dotter också!
  Är det bara fransarna så går det väl att fixa av dig som är så händig.
  Föreslår att du tvättar bomullsbandet i riktigt varmt vatten först, så att det inte krymper fastsytt på mattan vid första tvätt.
  Oj nu kände jag mig lite som en mamma men du har säkert själv tänkt på det.
  Mattan är jättefin så det är värt att lägga ned lite jobb på den.
  Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-07-26 13:36)
  I ena hörnet på bilden syns det hur fransarna ser ut. Jag måste nog fixa dem innan det blir för sent. Tack för tipset om att tvätta bandet eller tyget jag ska använda.
  Kram
  Marja

 3. Sus

  Hm, brukar man inte repa upp mattan lite grann, ta bort det tyget/de trasorna och knyta nya fransar? Så gör man med äkta mattor…

  Kanske en variant.
  Kram och lycka till!

 4. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-07-26 18:25)
  Jag har tänkt på det med… har gjort så med andra mattor. Fransarna är nästan borta och då måste jag repa mycket och mattan blir kortare. Hmm…
  Det ordnar sig nog.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.