Marja

Den långa resan.

Torkat och veckat.

Jag har några torkade ekblad som jag plockade från den urgamla eken i Fåglum, som var mitt landmärke för hur långt jag vågade gå längs den lilla vägen.

Hur gammal kan en ek bli? Den här måste vara minst 100 år gammal. När jag var liten såg den mer ut som ‘sparbankseken’, med mycket skugga under. Nu är den en vresig gamling med knotiga grenar och små löv.

Stammen är skrovlig och torr.

Här plockar jag mina eklöv.

När jag var liten plockade jag ofta eklöv, la en krona under och gnuggade med pennändan tills konturerna av kungen kom fram.

Vad ska jag göra med de här löven? Jag tror inte det funkar att gnugga fram kungen, för de är för torra. Jag kanske skall scrappa en sida till minne av min barndoms ek.

Jag har också torkat klockljungen jag plockade.

Tänkte scrappa med den också, men den skräpar mycket och är skör. Funderar på att laminera in den och sen använda den inplastad som små tavlor när jag scrappar. Är det en bra idé?

I går satt jag framför TV:n och vek blommor av Aftonbladets rosa sportbilaga + gamla livstyckeknappar.

De kanske hamnar på det här fina pappret, köpt på Tiimari i Finland, som jag ska göra en romantisk layout med på scrapträffen på lördag.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

12 kommentarer

 1. Mii

  De är så härligt fina, ekarna:Stora och vackra.
  En ek kan bli 600-800 år…så än kan du gå till din ek.
  Fint det blir när du scrappar, underbart fint papper du har.Skapa och ha det så trevligt på lördag!
  Kram
  Mii

 2. Ka

  Jag älskar träd,skog,löv och Tiimari såklart:)
  Vi (jag o mamma o barnen, mamma om hon orkar) till Laukaa den 7e oktober för att hämta bil! Och då är mitt första stopp Tiimari*love*!
  Du e så duktig med sportbladet!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-09-21 20:35)
  Beskrivningen till blomman fanns i senaste nummer av Scrapbooking, däremot tyckte jag att det rosa tidningspappret såg fint ut. Det var lite väl tunt, så nu ska jag försöka med ett gammalt notblad. Jag gillar återanvändning.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Mii (2010-09-21 21:46)
  Eken var ju väldigt stor redan när jag var liten, så den är gammal. Jag tyckte ju att bladen var större och mer skinande gröna när jag var liten. Nu var de små och dammiga.
  Jag köpte några riktigt glittriga papper i Finland. Ska göra en layout på ett fint kort med Johanna och hennes man. Mycket kärlek.
  Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-09-22 07:54)
  Jag tycker det är så rogivande att sitta och pyssla. Ofta lyssnar jag på radion samtidigt eller gör enklare saker framför TV:n.
  Ja, på dagis kommer du att få pyssla.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.