Marja

Den långa resan.

Hade glömt bort en påse.

“Jag säger lugnt nej när jag behöver”, står det på ett kort jag hittade i en påse med smått och gott från min senaste resa.

Varför är det så svårt att säga nej? Nej till sånt jag inte mår bra av, nej till människor som dränerar mig på energi och nej till dem som bara vill utnyttja mig?

Varför är det å andra sidan så svårt att säga ja? Ja till sånt jag mår bra av, ja till människor som vill hjälpa, ja till äventyret?

I samma påse hittade jag stickers jag hade glömt att jag köpt.
När jag är i Stockholm går jag alltid in i en affär som heter Drottninggatans Bok & Bild på väg till Gamla Stan. Det är en liten trång bokhandel, med det bästa urvalet av pocketböcker, billiga inbundna böcker nere i källaren och mycket billiga kort och stickers för scrapbooking.

How lycky am I? Jag hade ju köpt stickers som passar precis till den nya trenden ‘Steampunk’.

Även om jag gärna går min egen väg, så har jag ofta näsa för trender.

I morgon ska Pysselhäxorna träffas och scrappa hela dagen. Vi ska också ha medlemsmöte och loppis. Ett bra sätt att bli av med material man tröttnat på.

Jag har bara fyra layouter kvar i Johannas album. Det blir en fin julklapp. I morgon ska jag bl.a. göra en layout med Halloween-tema till Ronjas album. Det blir spindlar, spindelnät, spöken och kranier och ev en och annan pumpa.

Det kommer att bli sent i morgon, så nästa blogginlägg kommer inte förrän på söndag.

Ha en njutningsfull helg <3

14 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  precis vad jag behövde läsa just nu- ha en skön helg själv! är borta en vecka på vidareutbildn om autismspektrumstörning värmland men ser fram emot att läsa din blogg vid tillfälle!!

  Ha de´gott!
  Kram Maja!

 2. Sus

  Ha det så kul med häxorna! Ja, nu är terminen igång hör jag, härligt med vattengympa också 🙂

  Bra att du tar hand om dig!
  Kram

  PS: Jag behöver öva på både ja och nej 🙁
  Men är medveten om det, det är ju ett steg man måste ta först 🙂

 3. Ka

  JA man får träna o träna! Men jag upplever Nej-sägandet så svårt för att människor ifrågasätter genast VARFÖR som en motfråga till mitt Nej! Ibland haar man inget mer svar än NEJ och då är det lättare att säga JA förtillfället för att slippa ”hitta på” ursäkter till sitt nej. Eru med? Underbara lilla bok o bild affär. Den måste jag rusa ner i vid tillfälle! Brukar klistra o greja på kort och brev 🙂
  Hoppas din dag o kväll varit givande! Kramar

 4. Marja Granqvist

  Svar till Ka (2010-09-25 14:46)
  Jag försöker säga… det passar inte nu…elller det går inte nu… eller helt enkelt jag vill inte. Det är svårt för man känner alltid att man måste förklara och förklara och hitta på ursäkter…
  Min dag har varit mycket givande. Kram

 5. Babs

  Jag har faktiskt äntligen lärt mig att säga nej utan att behöva skylla på något men det är fortfarande svårt.
  Hoppas att du har haft hul med häxorna och varit kreativ.
  Kram

 6. Kajsa Siverbo Widell

  Hej! Jag gogglade på meningen ”Jag säger lugnt nej när jag behöver” och kom då till Din blogg. För åtskilliga år sedan hade jag sällskap med en gnska ytlig bekant på morgonbussen på jobbet. Hon tackade mig vänligt för att jag hade tagit väl om hennes sönderstressade make (jag är läkare). Sedan tog hon upp ur fickan ett antal kort med just med livsfilosofiska teman och bad mig välja ett. Jag tog detta med hagen och med grinden på glänt och ovannämnda text, en påminnelse som vi alla behöver då och då. Några år senare lämnade jag det vidare till en kollega som jag tyckte behövde det bättre än jag. Men bild och text har suttit fast i mitt sinne och jag har också använt den i patientsamtal trots att den inte funnits rent handgripligt. Vet Du om den finns att få tag i, och i så fall hur? Vi är fler som behöver denna påminnelse.
  Vänliga hälsningar
  Kajsa Siverbo Widell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.