Marja

Den långa resan.

Ny köksklocka.

I väntan på att jag springer på den perfekta köksklockan, köpte jag en billig klocka på Clas Ohlson. Jag är nöjd med den tydliga urtavlan, men ramen är vit plast. Inga problem, med lite prickigt papper och några blommor blev klockan så här fin.

Den passar perfekt både med tapeten och mitt 70-talskök.

På scrapspråk kallas det att ‘altra’ efter engelskans ‘alter’, ungefär att ge något ett nytt utseende. 
Till Pysselhäxornas utmaning kan man antingen göra en layout (som jag gjorde), ett kort, ett smycke, eller altra något. I dikten vi skulle inspireras av går refrängen “… klockan tickar vidare…”, så jag har lagt ut min köksklocka i kategorin altra. Vilket sammanträffande!

Mitt ben börjar bli bättre. Mot kvällen blir det väldigt svullet, trots att jag försöker hålla det i högläge så mycket som möjligt. Jag är bara halvvägs i penicillinkuren… puh.

I dag for jag i alla fall ner på stan, tittade in på gamla jobbet, köpte lite pysselgrejer, några julklappar och en stor röd glasboll för ett värmeljus på Indiska. Det värsta är att man blir så svettig inne i alla affärer och sen ska man stå och vänta på bussen i kylan.

Min kompis på Rådhustorget hade fått en mössa nerdragen över öronen

(snö innanför kragen… huuhh)

och ett extra par skor.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag förstod nog att du skulle kunna fixa en alldeles egen klocka, signum Marja. Synd att du vill ha en vit och tydlig bakgrund, annars hade du kunnat göra den mycket spännande med alla dina fina påhitt. Men den här passar säkert lika bra, huvudskan är ju att den blev som du ville. Krya på dig och ditt ben// Maria ”trött i skallen” Hällsten

 2. Mii

  Tänk vad man kan, bara man släpper loss kreativiteten.
  Fast man måste nog ha ”öga” för sådant,för att få det så där bra!

  Bra att du håller benet i högläge,krya på dig!
  Kram

 3. Sus

  Så kul att du gjorde en egen klocka! Kanske vågade du inte annat efter våra ivriga tillrop. Jag tycker att den blev jättefin! Mera än det du har gjort behövs inte.

  Usch, när man väntar på ett fungerande ben måste tiden kännas Väääldigt lång. Kan du ha en stödstrumpa eller ha benet lindat kanske, om du ska gå ut?

  Tänk att Umeåborna varje år tar så fantastiskt bra hand om din vän. Nya skor i år! Du får väl borsta bort snön innanför kragen till dess någon ger honom en halsduk också, som förra året.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-12-01 20:25)
  Min scrapkompis tyckte att jag var modig som tog mig an klockan… men det är en billig vit plastklocka…
  Jag är själv väldigt nöjd varje gång jag tittar på den.
  Jag kan inte ha något åtsittande på benet, jag har två punkter som gör väldigt ont och värker. Antingen går infektionen på djupet, eller så är det en ’blodpropp’, men blir det inte värre ska jag vänta tills penicillinkuren är slut. Börjar bli liite less.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.