Marja

Den långa resan.

I’ve lost my sweet tooth.

Jag känner inte riktigt igen mig själv, för jag har tappat sötsuget. Jag är inte sugen på godis, kakor eller choklad längre och så har det varit sedan jag blev sjuk och började äta penicillin. Jag tror att det har med det att göra. Penicillinet ska tas mellan måltiderna, två timmar efter det man ätit och sedan ska man vänta med att äta en timme efter man tagit det. Det blir tre timmar när man inte får stoppa något i munnen. Jag har tagit penicillinet var åttonde timme dygnet runt och anpassat ätandet efter det. Jag har inte slarvat med maten, utan försökt äta vanlig, enkel, näringsrik mat och har antagligen lyckats hålla blodsockret på en jämn nivå.

Men hjärnan tror fortfarande att jag är sötsugen. Jag har gått till Godishuset och köpt kvällstidningen och samtidigt tänkt att jag måste köpa lite lösgodis, för “tänk om jag blir godissugen sent på kvällen och inte har något hemma”. Min hjärna tror inte att jag skulle klara av det. Den tänker som en knarkare. Dessutom var det ju så synd om mig som var sjuk, jag hade ju alla skäl att unna mig

Jag har köpt godis som jag har haft i en burk med lock på bordet framför mig och det har så småningom blivit uppätet, fast jag hade klarat mig mycket väl utan. Jag har ätit upp godiset, för jag tror att jag är sugen. Men det är jag inte.

Däremot är jag sugen på andra saker, som julmust, jordgubbar, hallon, pop-corn och små snacksmorötter, så nu håller jag på och programmerar om min hjärna. Undrar hur det går när säsongen för julmust tar slut?

Min kompis på Rådhustorget hade redan fått en julklapp. Någon hade hängt ett neonlysande armband på hans lite krökta pekfinger.

Nu när jag ser på fotot, ser jag att det är fastsatt med tejp. 

I dag har det varit -18 grader, men det ska tydligen bli kallare. Jag har fått  fina isrosor på gavelfönstret i vardagsrummet.
 

I morgon är det dan före dan…

Ha en inte alltför stressfull onsdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Elisabet

    Jag brukar göra så att om jag är godissugen så måste jag gå ända bort till Godishuset för att få godis. Nån annanstans får jag inte köpa det. Det tar tre timmar fram och tillbaka om det är snö. I början var jag godissugen jätteofta men det blev alltför jobbigt att få godis så nu har jag inget godissug längre. Det har resulterat i att jag tappat 6 kg på en och en halv månad 🙂 Kram!

  2. Helena Nilsson Springare

    Inget ont som inte för något gott med sig 🙂 Sötsuget kan vara ett jädra gissel.. mitt sötsug försvann nästan helt efter min senaste reningskur. Jag är absolut inget hälsofreak, men sötsaker fick mig verkligen att må KASST! Nu under juletider stoppar man i sig sånt bara för att.. inte för att man är sugen, men jag har dille på sötmandel och äter flera småpåsar i veckan haha.. Förhoppningsvis blir jag less EFTER jul 🙂 Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Elisabet (2010-12-22 23:51)
    Jag har bara 10 min väg till Godishuset, men jag går sällan dit för att köpa godis,utan för att köpa tidningen på söndagar. Men eftersom det finns så mycket godis, så tror man att man måste köpa. Riktigt outhärdligt godissug drabbas jag sällan av, så det har mest varit okynnesätande.
    Grattis till -6 kilo! Det var inte illa.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-12-23 10:35)
    Mandel och nötter är ju bra, i lämpliga mängder.:)
    Jag tror att man äter mycket godis av slentrian. Jag har inte köpt hem något godis alls nu till jul.
    Kram

  5. Babs

    Så tvärtom mot mig, så fört jag ätit middag så måste jag ha sötsaker. Jag tror inte att jag mår dåligt av det men vet inte hur jag skulle må utan. Jag gillar däremot inte läskedrycker, för mycket kolsyra men däremot älskar jag julmust.
    Kram

  6. Sus

    Intressant… tänk om du kan ställa om hjärnan att gilla morötter i stället 🙂
    Själv åt jag i går upp en hel ask choklad som var tänkt som julklapp 🙁 Det var bara att gå och köpa en ny!
    Jag kan inte sluta när jag börjar, så bästa sättet är att inte ha något hemma. Svårt nu i juletider!

    Kram

  7. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-12-23 23:14)
    Har man något hemma, så sitter man och tänker på det hela tiden och till slut äter man upp det. Så är det för mig med. Men nu har jag haft en påse lösgodis i skåpet i flera dagar… Hoppas det fortsätter så.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.