Marja

Den långa resan.

Noll koll?

Ack, dessa bokklubbar! Jag har alltid varit med i någon bokklubb, eftersom jag tycker att det är ett bekvämt sätt att hålla sig ajour med nyutkomna böcker. Ibland köper jag en bok, men på senaste tid har jag upptäckt att de flesta böcker är billigast på bokus.com och där får man dessutom medmera-poäng.

I många, många år har jag varit medlem i Månadens Bok, men började tröttna eftersom de bara hade deckare som månadens erbjudande och jag läser inte deckare. Så när Bonniers litterära klubb Gondol ringde och erbjöd mig ett medlemskap utan några förpliktelser, nappade jag på dem. De har förstås månadens erbjudande, men enligt den jag pratade med skulle det vara så enkelt att gå in på hemsidan och avbeställa den.

Jag måste säga att jag gillade Gondols utbud av böcker, lite udda nyheter, och köpte en och annan. Sen började det komma böcker jag avbeställt. Jag hade registrerat mig på hemsidan och gått in på månadens bok och varje gång fick jag direkt ett meddelande att jag redan avbeställt boken. Error på sidan?

Den första boken fick jag skicka tillbaka, den andra orkade jag inte bråka om, utan betalade och läste med viss behållning. Den tredje kom för ett par veckor sedan och då skrev jag ett meddelande till kundtjänst och sa att jag var besviken på att det inte fungerade och att jag tänkte gå ut ur klubben när detta var uppklarat.
Jag fick inget svar, så i går skrev jag och begärde ett svar. I dag har jag fått ett mail att kundtjänst ska kontakta mig. Jag loggade in på Gondols hemsida och får till svar att mitt konto har inaktiverats. De har redan kastat ut mig ur sin klubb. Fortsättning följer…

För en tid sedan ringde Bonniers Bokklubb och ville ha mig som medlem. Jag svarade ja, för jag ville ha lite omväxling till Månadens Bok (som jag sedan gick ut ur, utan några problem), eller det kanske snarare var så att jag ville ha den ljusblå Mariskålen från Marimekko som jag skulle få som present.
Nu är jag alltså medlem i Bonniers Bokklubb och har förbundit mig att köpa tre böcker det första året och det är ok. I dag kom emellertid ett erbjudande med posten att bli medlem i Bonniers Bokklubb med gratisböcker och present. Jag kunde ju ha ignorerat det, men nu har jag skickat i väg svarskortet och skrivit: ”Noll koll? Jag som trodde jag redan var medlem”, undertecknat med mitt namn och medlemsnummer.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har nog samma erfarenheter som du, av bok och skivklubbar, idag är jag inte med i någon, däremot har jag hittat ett ställe där man kan köpa billiga böcker och få dom hemskickade…här skulle du nu få länken dit, om jag hittat den eller något av mejlen dom skickat, men jag verkar ha tagit bort dom, hm. Skickar den till dig sedan, jag köpte en bok där för 19:-, men dom är förstås,begagnade. //Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-12-28 17:59)
    Jag köper ofta böcker på Kupan eller Myrorna, i synnerhet pocket som man kan ha med sig när man reser och sedan lämna kvar eller kasta. Men jag gillar att ha böcker med hårda pärmar i bokhyllan också. På nätet köper jag oftast från bokus.com. Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-12-28 21:13)
    Tack snälla du. Ja,man måste vara noga med att kolla upp frakten.
    I dag köpte jag en billig klocka på Ur & Penn, 50% rabatt, men armbandet var för kort, så jag fick köpa ett dyrt kalvskinnsarmband,som kostade mer än klockan.:)Det blev inte så billigt till slut.:) Kram

  4. Babs

    Menar du att du nu är dubbelt medlem i samma bokklubb.
    Som du vet så fick jag den blå skålen för ett tag sedan och då räckte det att köpa 3 böcker och det gjorde jag ur första tidningen som kom. Jag behövde alltså inte vara med ett år, utan gick ur direkt efter det köpet.
    Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-12-30 13:48)
    Nej, jag har bara mitt första medlemsskap. Jag skickade in svarskupongen bara på skoj med mitt meddelande. Jag minns att du skrev om den blå skålen, så då blev jag också sugen på den. Den är fin. Jag ska också köpa tre böcker, så småningom.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.