Marja

Den långa resan.

Munsår och spökande duschdraperi.

Så typiskt! Jag har fått ett munsår och jag som ska på fest i morgon. Snacka om otur. Jag är inte förkyld, så jag börjar undra hur det är med mitt immunförsvar… först rosfeber och nu munsåret. Var på apoteket i dag och köpte Compeed munsårsplåster. De kamouflerar munsåret bra , men de är skitdyra, ca 7 kr styck och då behöver man minst 3 st per dygn.

Sista omläggningen på vårdcentralen i dag. Yippe yei! En liten, liten prick kvar, resten är läkt!
Ett stort tack till alla sköna distr.sköterskor på Mariehems vårdcentral, som tagit hand om mig och peppat mig i tre veckor! Fem veckor tog alltså rosfebern.

I går när jag städade badrummet, prasslade det till bakom mig och när jag tittade efter, svajade duschdraperiet fram och tillbaka. Jag trodde det var något bakom och hoppade kvickt ut ur rummet och smällde igen dörren. Sen stod jag utanför med bultande hjärta och försökte tänka vad det kunde vara. En kackerlacka, en kloakråtta eller en orm som kommit in genom ventilationen? Ingen av mina grannar har ormar (tror jag) och de andra djuren var inget alternativ, så jag brydde verkligen min hjärna för att komma underfund med vad det kunde vara. Till slut kom min kropp ihåg vad jag hade gjort. Jag hade ju lyft upp duschdraperiet lite slarvigt på badkarskanten för att komma åt att svabba golvet. Sen hade det ju halkat ner.
Trots det öppnade jag försiktigt dörren igen och lyste med en ficklampa under badkaret. Det skulle jag aldrig ha gjort. Det var bara att lyfta bort badkarsfronten och spola rent allt skit som låg där under. Jag funderar allvarligt på att kasta ut badkaret och bara ha en duschhörna.

Ha en fin torsdagskväll <3


Inte heller något alternativ.

6 kommentarer

  1. Mii

    Härligt, härligt att benet är läkt!! Och precis lagom till du ska på fest, det är väl så bra?!
    Du verkar kunna skrämma dig själv lite?
    Du fick rent och fint, det var ju bra!
    Kram

  2. Babs

    Så skönt att rosfebern håller på att läka.
    Åh vad jag känner igen mig i det där att skrämma upp sig själv, det gör jag ganska ofta.
    Ett gott nytt år till dig!
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-12-30 20:00)
    I efterhand tycker man ju att man överreagerar, men allt sker så instinktivt. Och det är väl bra, för tänk OM det hade funnits något farligt bakom draperiet, då reagerade jag ju i alla fall snabbt.:)
    Ett Gott Nytt År till dig med,Babs.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.