Marja

Den långa resan.

Vem vill inte bli sköntaxerad?

Vill du bli skönstaxerad eller sköntaxerad?

I dagens Vk läser jag att en företagare i inlandet skönstaxerats med flera miljoner på grund av utebliven självdeklaration. Fast det råder en viss förvirring. I rubriken skönstaxeras han, i ingressen sköntaxeras han och i själva artikeln skönstaxeras han två gånger och sköntaxeras en gång.

Enligt ordlistan heter det skönstaxera. När Skatteverket skönstaxerar, bestämmer de en skatt enligt sitt eget gottfinnande på hur inkomsterna skulle kunna tänkas vara.

Sköntaxera skulle kunna betyda något annat, kanske att man räknar ut skatten lite i underkant, för att vara snäll. Eller att man ser mellan fingrarna när någon har lämnat in ofullständiga deklarationsuppgifter.

I verkligheten är det troligtvis så att vare sig man skriver skönstaxera eller sköntaxera, så tänker alla på samma sak. För mig spelar det ingen roll hur man stavar, så länge det inte blir missförstånd, MEN jag tycker att man ska vara konsekvent. Antingen stavar man rätt hela tiden eller så stavar man fel hela tiden. Skärpning Vk!

I går hade vi plusgrader och vårväder. Solen sken och det droppade från taken. I dag hade vi några minusgrader.
Kärleksparet håller på att smälta. Nu måste de ta avsked av varandra. Tjejen har tappat sin vänstra arm, som hon höll i en båge vid sidan.

Bilden ger en illusion av att hennes fötter sticker fram under en lång kjol. Visst rör sig kjolen som i dans? En sista dans tillsammans?
Lite sorgligt sådär…
 

Ha en fin tisdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Sus

    Så vackert med statyn. Jag tänker att nu smälter de ihop och förenas för all tid framöver… eller blir små moln av vattenstänk över andra älskande.

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.