Marja

Den långa resan.

Man får se upp.

I fredags frågade Skavlan Tommy Körberg om han lever i dåtid, nutid eller framtid och Tommy svarade med ett citat: “Om man inte vågar se framåt eller vill se bakåt, får man se upp”.

Citatet är Tage Danielssons och ordagrant lyder det: “ Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp”. I vilket sammanhang sa han det?

Tommy Körberg svarade att han lever i nuet.

Att finna balans mellan dåtid, nutid och framtid är svårt för många. Somliga lever kvar i det förflutna och ältar gamla saker. Andra lever i framtiden och planerar ständigt och tänker att bara jag gjort det ska jag göra det o.s.v. Vi uppmanas ofta att leva i nuet, eftersom vi inte kan påverka det som redan hänt och vi vet ingenting om det som ska hända.

Jag tycker att det är en svår balans. Jag försöker leva i nuet, men samtidigt har mitt förflutna både påverkat mig och satt in mig i ett sammanhang i livet och de val jag gör i dag kommer att påverka min framtid.

Hur tänker ni?

Ha en bra söndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Babs

    Jag lever nog i alla de här tiderna, ibland dyker minnen upp och då stannar jag vid det ett tag, ibland planerar jag något som ska ske i framtiden men mest lever jag i nuet.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tror som du, att det som har varit har också format den du är idag, inga tider är nog sämre än den andre. Men man bör nog alltid leva här och nu, och inte i det som varit eller vad som komma skall. Men fantisera kan man alltid 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.